Galatasaray, sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Avustralyalı yıldızla devre arası masaya oturma kararı aldı. Sarı-kırmızılılar, futboluyla büyüleyen Kewell"a 2 senelik imza attırmak istiyor

Galatasaray Yönetimi, sezon başında uygulamaya soktuğu prensip kararını bozarak, Harry Kewell"la devre arasında masaya oturacak.
Sezon öncesi, sözleşmesi bitecek oyuncularla ilgili olarak, 34 haftalık maraton sona erdiğinde Teknik Direktör Frank Rijkaard"tan gelecek rapora göre hareket etmeyi planlayan sarı-kırmızılılar, Avustralyalı yıldızın yükselen formu, düzgün karakteri ve mücadeleci yapısını dikkate alıp görüşmeleri öne çekti. Antalyaspor maçında galibiyet golünü atan ve performansıyla adeta büyüleyen Kewell"ın, karşılaşma sonrası, “Takımda kalmam konusundaki kararın sadece bana ait olacağını sanmıyorum. Yöneticilerimizin de bir kararı olacaktır” açıklamasını yapması, futbol komitesini harekete geçirdi.
Sarı-kırmızılı idarecilerin, iki sezon Liverpool"dan bedelsiz transfer edilen Harry Kewell"ın sözleşmesini iki yıl daha uzatmak istedikleri ve bu konuda kararlı oldukları öğrenildi. Yönetimin, yıllık 2.2 milyon euro alan ve bazı İngiliz kulüplerinin listesinde bulunan başarılı futbolcuyla aynı ücret üzerinden yeniden anlaşmanın planlarını yaptıkları ifade edildi.

Diğerleri sezon sonu
Bu arada sarı-kırmızılıların, Harry Kewell"dan farklı olarak sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan Linderoth, Nonda, Aykut ve Serkan Çalık"la görüşmek için ise teknik patron Rijkaard"dan Haziran ayında gelecek raporu bekleyecekleri vurgulandı.

"Avustralya"nın en tehditkârı"
Kewell, Avustralya Milli Takımı"nın “en tehditkar oyuncusu” olarak gösterildi.
Avustralya gazetesi The Daily Telegraph"da çıkan, “Kewell, Dünya Kupası"nda Avustralya için tek forvet oynayabilir” başlıklı haberde, Castrol Performans Analizi"ndeki istatistiklere dayanılarak, Ekim 2008-Haziran 2009 arasında milli takımın oynadığı 8 eleme maçında rakip kaleleri en fazla yoklayan oyuncuların 12"şer şutla Kewell ve Tim Cahill olduğu bilgisine yer verildi. 35 dakikada 1 şut atarak takımdaki en iyi orana sahip olan Galatasaraylı yıldızı bu performansıyla, Avustralya"nın “en yaygın tehditi” olduğu vurgulanırken, bunu sol kanatta oynarken gösterdiğinin de altı çizildi.
Harry Kewell"ın, milli takımdan arkadaşı Jason Culina ise sarı-kırmızılı futbolcunun forvette daha faydalı olacağını söyledi. Culina, “Harry"nin, Umman maçında forvette gerçekten çok iyi performans gösterdiğini düşünüyorum. Takımdaki golcü sıkınısına Kewell çare olabilir” diye konuştu.