Galatasaray'ın Avustralyalı ortasaha oyuncusu Harry Kewell, eski takım arkadaşı Robbie Slater'a bir televizyon programında ateş püskürdü.

Harry Kewell, kendisini bir gazetedeki köşe yazısında eleştiren ve yatmakla suçlayan eski takım arkadaşına sert çıktı. Fox Sports FC televizyonuna telefonla bağlanan Kewell, Slater'a yönelik ağır açıklamalarla ortamı gerdi, programın sunucusu ortamın gerilmesi üzerine araya girmek zorunda kaldı.

Kendisinden milli takımı bırakmasını isteyen ve Dünya Kupası finalleri sırasında Avustralya milli takımını Kewell'ın etrafındaki sirke benzeten Slater'e sert çıkan Galatasaraylı oyuncu, "Etrafımda bir sirk yok. Benim yapacağım sirk, senin ve senin hoşlandığın insanların koşturulduğu sirk olur. Başka kimse olmaz" dedi.

Slater'ın, "Kewell milli takımdaki bir arkadaşıyla kavga etti" şeklindeki iddiasını da reddeden Kewell eski takım arkadaşına, "Gerçek nedenleri bilmeden, bu tür açıklamaları yapma hakkını kendinde nasıl buluyorsun?" sorusunu sordu.

Slater, Kewell'ın açıklamasına karşın kavga hikayesinin doğruluğu yönünde ısrar ederken, birden fazla oyuncunun oolayın doğruluğu konusunda kendisine açıklamalar yaptığını söyledi.

Dünya Kupası finalleri sırasında form tutmakta zorlanan ve Gana ile oynanan maçın 25. dakikasında kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Kewell, bir gazeteciyi azarlamıştı. Kewell olayla ilgili olarak da "Siz gazeteciler burada milli takıma destek vermek için gelmiş olmanız lazım. Bizim kendimizi iyi hissetmemizi sağlamalı ve bunu ülkeniz için yapmalısınız." demişti. (Radyospor)