Mart başında tamamen iyileşmesi gerekiyordu, ancak dikkate alınmayan kronik karaciğer hastalığı yüzünden tedavisi uzadı
Dünya Kupası finallerinde milli forma giymeyi çok istiyor. Yeniden sakatlanma korkusu nedeniyle oynamak için hiç acele etmiyor

Galatasaray"da Mart ayının başında sahalara döneceğini açıklamasına rağmen tek başına antrenman yapmaya devam eden Harry Kewell"ın durumu kafaları karıştırıyor.
Sarı-kırmızılı forma altında gösterdiği başarılı performansın yanı sıra kişiliğiyle de tribünlerin sevgilisi haline gelen, “Oz Büyücüsü" lakaplı futbolcunun sakatlığıyla ilgili kara kutuyu, Milliyet açtı.
En erken 2 hafta sonra takımla birlikte çalışmalara başlayabileceği belirlenen Kewell"ın, özellikle tedavi sürecindeki ciddi yanlışlarının kurbanı olduğu ifade edildi.
İşte Galatasaray"ın uğruna Nonda"yı feda ettiği Kewell"la ilgili bilinmeyen gerçekler...

DOKTORLAR DEVRE DIŞI
Kewell"ın Türkiye"ye geldiği günden bu yana yanından hiç ayrılmayan bir isim var. O da özel fizyoterapisti Les Gelis. Ancak ilginç olan nokta Kewell"ın tedavi programının, kulüp doktorları tarafından yapılmaması. Gelis, ülkesinde operasyonu gerçekleştiren doktorun verdiği program çevçevesinde tecrübeli oyuncuyu çalıştırıyor. Kulüp doktorları ise olan biteni dışardan izliyor. Arada bir yapılan kontroller ise formalite kalıyor.

KARACİĞERİ UNUTULDU!
Sağ kasık adduktor tendonunun kemiğe yapışma yakınında ikinci derecede yırtık nedeniyle Ocak ayının sonunda bıçak altına yatan Kewell"ın, 1.5-2 ay içinde yeşil sahalara döneceği açıklanmıştı. Avustralya"da ameliyatını yapan doktordan gelen raporlar bu yöndeydi. Ancak verilen tarih ile Kewell"ın iyileşme süreci uyuşmadı. Avustralyalı"nın karaciğer rahatsızlığının bulunması ve bu nedenle tedaviye geç yanıt vermesi göz önüne alınmadı. Kulüp doktorları bu ayrıntıyı hesaba kattı. Ancak yönetim duygusal hareket ederek taraftar baskısı yüzünden oyuncunun sözleşmesini askıya alamadı.

DÜNYA KUPASI KORKUSU
Güney Afrika"da düzenlenecek Dünya Kupası"nda, Avustralya Milli Takımı"nın en önemli kozlarından biri olan Harry Kewell, finallerde oynamayı çok istediği için kendini riske etmiyor. Yeniden sakatlanması durumunda Dünya Kupası"nda yer almasının imkansız hale gelmesinden korkan tecrübeli oyuncu, tamamen iyileşmeyi bekliyor. Ayrıca sözleşmesi sezon sonunda biteceği için ailesinin yaşadığı İngiltere"den gelen teklifler pazarlık gücünü artırdı. Sakatlık yaşamadan Dünya Kupası"na giderek kendisini göstermenin planlarını yaptığı ileri sürülüyor.