Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Aydın Şube Platformu OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ( KHK)’lar için Aydın Kent Meydanı’nda basın açıklaması okuyup, oturma eylemi gerçekleştirdi.

KESK Aydın Şube Başkanı Ali Gün 15 Temmuzdan itibaren devam eden Olağanüstü Hal uygulamalarının çığırından çıktığını belirterek, “15 Temmuz darbe girişimini bir lütuf olarak görüp 14 yıldır hayata geçiremediği ne varsa OHAL kanununu bir anayasa haline getirerek yapmaya çalışması AKP’nin gerçek yüzünü, faşizan karakterini de net olarak açığa çıkarmıştır. AKP darbesi OHAL adı ile devam etmektedir” diye konuştu.

Gün, OHAL sürecinde yayınlanan KHK’ler ile kamudan 100 bin kişi gerekçe sunulmadan ihraç edildiğini vurgulayarak, “Aydın’daki kamu emekçileri olarak OHAL ve KHK düzeninden payımıza düşeni alıyoruz. KHK’lar ile 11 KESK üyesi arkadaşımız ihraç edildi. İhraç torbasının içerisinde yaşamı boyunca emek, demokrasi ve barış mücadelesinde en ön safta yer almış akademisyen ve kamu emekçileri de yer aldı. Mesleklerinde deneyimleri bulunan ve mesleklerini icra ederken demokratik sendikal mücadele yürüten arkadaşlarımız hiçbir hukuk normu tanınmadan işlerinden uzaklaştırıldılar” dedi.

Gün AKP’nin çıkardığı KHK’larda yegâne amaç, kendilerinden olmayan her sesi susturmak olduğunu söyleyerek, “Bunun yanı sıra OHAL sürecinde ilimiz genelinde demokratik sendikal mücadele yürütmelerinden ve sosyal medya paylaşımlarından dolayı 10 KESK üyesi arkadaşımız da açığa alınmıştır. Tedbir amaçlı olan açığa alma işlemi keyfi bir şekilde uzatılarak cezalandırmaya dönüşmüş durumdadır” diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından Kent Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.