Pazar günkü derbi öncesi etrafında en fazla tartışma yapılan isimlerden biri de G.Saray"da yetiştikten sonra Avrupa"ya giden, oradan da astronomik bir transfer bedeliyle F.Bahçe"ye gelen Emre Belözoğlu.

Sarı-lacivertli formayı giydikten sonra ilk açıklamasını “Ben zaten çocukluktan beri F.Bahçeliyim” şeklinde yapan ve G.Saray camiasının şimşeklerini üstüne çeken milli futbolcu, resmen F.Bahçeli olduktan sonra 2. kez Ali Sami Yen Stadı"na çıkacak.. Geçen çarşamba Sami Yen"de İspanya"ya karşı forma giyen Emre, bu sefer F.Bahçe formasıyla eski tribünlerinin önünde top koşturacak.

"BU MAÇLARI SEVİYORUZ"

Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Emre yaklaşan derbinin stresini eşi ve arkadaşlarıyla birlikte atmaya çalışıyor.. Çarşamba akşamı, eşi Tuğba Belözoğlu"nu İstinye Park"taki İtalyan restoranı Panino Gusto"ya götüren Emre, orada derbi ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara sakin yanıtlar verdi.. Tecrübeli futbolcu, "F.Bahçe"yi 2-3 farklı yeneceğimiz içime doğuyor" diyen Arda"nın aksine şöyle konuştu: “Hislerim, Ali Sami Yen"de bizim kazanacağımızı söylüyor.. Pazar gecesi şampiyonluk yolundaki en önemli maçlardan birine çıkıyoruz ve biz final maçlarını seviyoruz.

"KULAKLARIMI TIKARIM.."

Eğer 90 dakikayı 11"e 11 tamamlayabilirsek, G.Saray"ı kesinlikle yeneceğimizi düşünüyorum.. Çünkü G.Saray"ın arkası zayıf.. Güiza, Hakan Balta ile Emre Aşık"ın arasına atılacak her topla tehlike yaratır.. Aynı şekilde Gökhan Gönül de sağ kanadı iyi kullanır.. Mehmet Topal iyileşmiş ama 2 ay aradan sonra ilk maçında fazla verimli olacağını sanmıyorum.. Cassio Lincoln"ün oynaması da bizim gerçekten işimize gelir.. G.Saraylı futbolcular onu sevmiyor ve kendisi de fazla koşmuyor.. G.Saray"ın mücadele gücünü düşürür.. Lincoln G.Saray için dezavantaj olur, bizim için değil..”

BU arada sarı-kırmızılı taraftarların kendisine yapması beklenen muhtemel olumsuz tezahüratlar da gündeme geldi.. Emre Belözoğlu bu konuda çok "soğukkanlı" bir yorum getirdi: “Kulaklarımızı tıkayacağım, vazifemi yapacağım..”

Milliyet