Münevver Karabulut cinayetinin ardından Cem Garipoğlu'nun delilleri karartmak suçlaması ile itham edilen annesi ilk kez konuştu.

Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu'nun 13 ay sonra yurda dönen annesi Makbule Garipoğlu, avukatıyla yaptığı görüşmede 'Keşke benim oğlum ölseydi de bunlar yaşanmasaydı' dedi.

Münevver Karabulut'un Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülmesinin ardından annelerin yüreğinde kanayan yaralar ilk günkü gibi taze.

Bir yanda kızını kaybeden Nagihan Karabulut'un yaşadığı dram diğer yanda ise oğlunun işlediği cinayet karşısında çaresiz duygular içinde kalan Tülay Makbule Garipoğlu.

Yaklaşık 4 gün önce İstanbul'a gelen ve cinayetten bir yıl sonra yarın Bakırköy Adliyesi'nde hakim karşısına çıkmaya hazırlanan Tülay Makbule Garipoğlu ile Avukat Aytekin Kaya telefon ile görüşmesinde ortaya çıkan diyaloglar yaşananları özetler nitelikteydi. Psikolojik travma yaşayan annenin ilaçlar ile ayakta kalmaya çalıştığını söyleyen Kaya, 'Ruh hali çok kötü. Halen olayları anlamlandırma ile ilgili sıkıntılar yaşıyor' dedi.


MÜNEVVER İÇİN AĞLADI
Avukat Kaya, 'Tülay Hanım, Münevver için çok ağladı. Hatta keşke benim oğlum ölseydi de böyle bir şey yaşamasaydım diyor. Ailesinin üzerine çöken kara bulutların yaşattığı acıları yüreğinde hissediyor. Çünkü o da bir anne' dedi.

Karabulut cinayetinde en çok yıprananların anneler olduğuna dikkat çeken Kaya, 'Bu durum her iki anne içinde bir yıkım oldu. Tülay Hanım çocuklarına ağabeyinin işlediği cinayet ile ilgili soruları karşısında ne diyecek. Elbette ki bir süre daha olayı saklamaya çalışacak ancak bir anne açısından bu durumun nasıl bir çelişki yarattığını anlamak mümkün değil' dedi.

Kaya sözlerine şöyle devam etti: 'Halen olayın şokunda ve nelerin yaşandığı konusunda ise, bir fikri yok. Olay akşamı eve öğretmen geliyor. Bir, bir buçuk saat sonra öğretmen ayrılıyor. Anne evde yemek yapmaya başlıyor. Bir süre sonra polisler eve gelerek Cem'i soruyor. Polislere niçin oğlunu aradıklarını sorduğunda olayı öğreniyor.' TMSF EVE EL KOYMADI Öte yandan cinayetin işlendiği Bahçeşehir'deki villanın TMSF tarafından satışının söz konusu olmadığı öğrenildi. Yapılan araştırmalara göre Garipoğlu Ailesi bu evde kiracı olarak oturuyordu. Dolayısıyla TMSF villaya el koymadı.


13 AY SONRA İLK BULUŞMA
Tülay Makbule Garipoğlu'nun, 'delilleri karartma' ve 'Delilleri değiştirmek' suçlamalarıyla 6 yıla kadar hapsi istenmişti. Anne Garipoğlu, cuma günü yapılacak 3. duruşmada oğlu Cem'i 13 ay sonra görebilecek.

Milliyet