Yaklaşık 40 kişilik bir grupla Ak Parti İl Başkanlığı önüne gelen KESK üyeleri adına ortak basın açıklamasını okuyan KESK Aydın Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Orhan Aygün, AK Parti"nin toplu sözleşmelerdeki düşmanı politikalarını kınamak için AK Parti İl Başkanlığının önüne siyah çelenk bıraktıklarını kaydetti. Toplu görüşme değil, toplu sözleşme istediklerini ifade eden Aygün, “Hükümet gayri meşru toplu görüşmelerden vazgeçsin. Hemen bugün TİS masası kuralım. Anayasa"nın 90. maddesine uyarak, toplu iş sözleşmesi yapalım. Emekçiler iradelerini özgürce ortaya koysunlar. Hükümette işveren tarafı olarak iradesini ortaya koysun. Toplu görüşmelerin bugünkü oturumunda sözleşmelerin durumu ele alınıyor. Ama AK Parti iktiranın bu beklentiyi karşılayamayacağını biliyoruz” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı"nın 10 bin sözleşmeli öğretmen atamasına hazırlandı yönündeki açıklamalara da değinen Orhan Aygün, “Sözleşmeli personel alımlarıyla; kamu personel reformu paketiyle kamu emekçilerine nasıl yaklaştığını, yaklaşımının ne olduğunu defalarca ortaya koyuldu. Biz hükümetten çalışan ve emekliler için bin 500 lira temel ücret talep ediyoruz. Ücretlerde iyileştirme yapılabilmesi için Kürt sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını gerekiyor. Geçen süreçte operasyon ve çatışmalarda heba edilen harcamalardan kaynak oluşturulabilir” diye konuştu.
KESK üyeleri, yapılan açıklamanın ardından yapılan toplu görüşmelerde hükümetin tavrını protesto etmek amacıyla AK Parti İl Başkanlığı binasının önüne siyah çelenk bıraktı. Etkinliğe katılan 40 kişilik grup daha sonra alkış yaparak olaysız bir şekilde Ak Parti il binasının önünden ayrıldı. Bu arada güvenlik güçleri gösteri açıklama boyunca AK Parti il binası önünde geniş güvelik önlemleri aldı.