Operasyon kararı 11. Ağır Ceza’dan
Savcılık, arama, el koyma ve inceleme yapılmasına ilişkin kararı, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’nden aldı. Kararda, “Ankara CMK 250. madde ile görevli ve yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin, soruşturmayı, PKK/KCK-TM terör örgütünün Demokratik Emek Platformu ve Demokratik Emekçi Kadınlar Birliği oluşumları içinde faaliyet yürüten şüphelilere yönelik’’ sürdürdüğü belirtildi. Şüpheliler, KCK’ya üye olmak, yardım etmekle suçlanıyor. Ankara merkezli operasyon eşzamanlı olarak; İzmir, Adana, Adıyaman, Ağrı, Diyarbakır,Eskişehir, Hakkari, Mersin ve Mardin’de yapıldı.

KESK Genel Başkanı gözaltında

Operasyonlar kapsamında, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Tüm Bel-Sen üyesi ve aynı zamanda KESK Meclis üyesi Ayten Tekeş, SES Genel sekreteri Mehmet Sıdık Akın, Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Haber-Sen Genel Kadın Sekreteri Seyran Şık da gözaltına alındı. Savcılık, adı geçen kuruluşların KCK kontrolünde olduğuna yönelik ciddi bulgulara ulaşıldığını açıkladı.

CHP ve BDP’den KESK’e destek

Geniş kapsamlı operasyon sırasında bazı CHP ve BDP’li milletvekilleri KESK Genel Merkezi’ne giderek desteklerini sundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara’nın merkezinde “gördüğümüz bu görüntü bir darbe görüntüsüdür. Yargı eliyle yapılan bu operasyonlar AKP iktidarının muhalefeti sindirme operasyonudur. Karşısında durmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ise operasyonları “Kürt avı” olarak nitelendirdi.