İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde geçtiğimiz hafta içinde yapılan Yetenek Sınavları’nın ardından kesin kayıtlar 8 Ağustos Pazartesi sabahı itibarıyla başladı. 1 Ağustos Pazartesi günü İncirliova Spor Salonu’nda 170 adayın koordinasyon parkurunda yeteneklerini gösterme çabalarının ardından, Salı günü de kızlar ve erkekler 100 metre koşusu, kızlar 800 metre, erkekler 1500 metre koşusu yapılmıştı. Çarşamba ve Perşembe günleri ise her aday seçtiği branş ile ilgili yeteneklerini sergilemişti.
İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü ve Komisyon Bakanı Muhammet Yazar, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Komisyon üyeleri Hayriye Kazan Övüç, Melike Mert, Ahmet Özaksoy ve Taner Alvar’dan oluşan komisyon, 2011-2012 eğitim öğretim yılında İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne kesin kayıt yaptırma hakkı kazanan 60, kesin kayıt yaptırmayanlardan doğacak boşluk için de 60 yedek öğrenci adayını belirledi. Asil ve yedek öğrencilerden oluşan 120 kişilik öğrenci listesi okul kapısında ve okulun internet sitesinde ilan etti.
08 Ağustos 2011 tarihi itibariyle başlayan kesin kayıtlar, 12 Ağustos 2011 Cuma günü mesai bitimine kadar sürecek. Asil aday olarak kazanıp da kaydını yaptırmayan adaylardan doğabilecek boşlukar için ise sıralamasına göre yedek listeden kayıtlar ise 16-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılacak.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun İncirliova’dan taşınmasının ardından açılan İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, bu yıl 3. dönem eğiti öğretime başladı. Okulun öğrenci sayısının geçen 3 yılın ardından 2011-2012 eğitim öğretim yılında 180’ene yükselmesi planlanıyor.
Öğrencilerin çoğu diğer ilçelerden ve başka illerden gelirken, erkek öğrenciler okul yurdunda, kız öğrenciler ise özel yurtlarda veya kiralık evlerde konaklayarak eğitimlerini sürdürüyor. Okul, ilk iki yılında güreşte Türkiye derecesi elde ederken, atletizm, futsal, voleybol ve basketbolda da adından söz ettirmeye başladı. Yoğunluk olarak futbolcu öğrencilerden oluşan İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde basketbol, voleybol, atletizm, hentbol, karate, tekvando, judo, güreş, jimnastik ve yüzme gibi spor branşlarında eğitim veriliyor.