Olay saat 14.00 sıralarında Şanlıurfa Merkeze bağlı Yolyazı Köyü’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, arkadaşlarıyla oyun oynarken eli kapı arasına sıkışan 5 yaşındaki Songül Ağulday’ın sol el baş parmağı kesildi.

İddiaya göre yakınları tarafından 112 ekipleri arandı. Ancak uzun süre beklenmesine rağmen ambulans gelmedi. Küçük Songül’ün amcası köylülerden temin ettiği araç ile yeğenini Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne ulaştırdı. Burada koridor koridor doktor arayan küçük Songül ve amcası Bahri Ağulday’ın doktora ulaşamadığı ileri sürüldü. Yeğeninin ambulansla başka bir hastaneye veya ile sevkedilmesini istediğini, bu amaçla 112 Komuta Merkezi’ni aradığını belirten Amca Bahri Oğulday, “112’yi arıyorum cevap vermiyor. 112’ye ambulans gönderin, hastamızı başka yere sevkedelim diyorum. Yok efendim 10 bin lira masrafı varmış. Antep’e gönderseniz 10 bin lira paranın cebinizde olması lazım. 10 bin lira nereden bulayım şimdi? Benim BAĞ-KUR’um var. BAĞ-KUR karşılasın, yok! Antep’teki doktor “cebinde 10 bin lira yoksa hasta gelmesin” demiş. Şu an ambulans bekliyorum. 184’ü de arıyorum herhangi bir cevap yok. Ne yapacağımızı şaşırmışız. Parmak elimizde, çocuk burada, herhangi bir pansuman da yapılmamış” ifadelerini kullandı.

Maddi durumunun iyi olmadığını dile getiren Oğulday, “Müşahade odasında olmamız lazım. Koridorda bekliyoruz. Babası şoför burada değil. Amcasıyım ben ne yapabilirim?” diyerek içinde bulunduğu durumu özetledi.

İddialarla ilgili yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.