Faiz oranlarına ilişkin konuya değinirken “The Economist” dergisini eline alan Kesici, iç sayfalarda rakamsal oranlar okudu.

Bu arada Ak Parti sıralarından Kesici"ye dergi kapağındaki çıplak resim olduğu uyarısı yapılarak, “ayıp ayıp” diye laf atıldı. Kapaktaki resme bakan Kesici, durumun farkına vararak gülümsedi ve “Rakamlar bu derginin içinde. Kusuruma bakmayın. Ben de utandım” diye konuştu.

"Simit" polemiği

Kesici, Başbakan"ın 2002 seçimi öncesinde çay simit hesabı yaptığını belirterek, o dönemde 5 kişilik bir ailenin üç öğün bir çay ve simit yemesi durumunda, bunun ayda 180 milyon lira tuttuğunu, asgari ücretin ise 184 milyon lira olduğunu söyledi.

Kesici, şimdi aynı ailenin aynı hesapla aylık harcamasının 900 TL tuttuğunu, asgari ücretin ise 546 TL olduğunu ifade etti.
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise “Simitin çayın hesabını Çankaya"da yapıyor. 1 lira nereden çıktı? Simit tezgâhlarda da simit dünyası gibi daha konforlu, hijyenik şartlarda da satılıyor. Oraya da sorduk. Orada ortalama 50 krş. Ama tezgâhta kalmasın diye, akşama doğru "4 simit 100 krş olur" dediler. Bir simit 50 krş, çay 50 krş, toplam 1 lira yapar. 5 nüfuslu ailede günde 5 lira, ayda 450 lira yapar. Siz çıkardınız, 900 lira. Eğer devletin hesabı da böyle yapılacaksa, vay gele halimize” dedi.
2010 yılı bütçesi 335 oyla kabul edildi./milliyet