Yaşadığı kötü günleri geride bırakan Seren Serengil, bir taraftan iş hayatıyla ilgilenirken diğer taraftan da babası için yıllardır yapmak istediği bir projeyi hayata geçirecek. Serengil, 1999 yılında vefat eden babası Öztürk Serengil için ekim ayında Maslak TİM'de bir anma gecesi düzenleyecek.
Kerem Alışık örnek oldu!
Bugüne kadar babası için çok fazla şey yapmak istediğini ancak bu konuda bir adım atamadığını belirten Seren Serengil, annesi Nevin Hanım'ın öğüdüyle böyle bir gece düzenlemeye karar verdiğini söyledi. Serengil, şöyle konuştu: "Annem bana sürekli Kerem Alışık'ı örnek gösterirdi. 'Kerem babası için neler yapıyor, sen de Türkiye'nin en önemli sanatçılarından birinin kızısın. Böylesine önemli bir adamın evladı olarak babanın adını yaşatman gerekiyor' derdi. Bu sözleri duyunca sirkelendim. Babam için büyük bir adım atmaya karar verdim."

Sahnedeymiş gibi olacak
Seren Serengil, "Öztürk Serengil'i anma gecesi ekim ayında Maslak TİM'de gerçekleşecek. Politikadan spor camiasına herkes bu projeyi destekliyor. Destekçilerin adını veremem" dedi. Serengil, Paris'ten gelecek ekip sayesinde özel bir teknikle babasının o gece sahnede ışık sistemiyle canlandırılacağı da sözlerine ekledi.

Babasının adı Seren için dokunulmazdı
Öztürk Serengil'in eşi Nevin Serengil anma gecesiyle ilgili şöyle konuştu: "Seren bu zamana kadar hep kendi ismini babasının isminden ayrı yerde tuttu. Bunun nedeni 'Babasının adını kullanarak buralara kadar geldi' dedirtmemekti. Çünkü Seren için babasının hep dokunulmazlığı vardı. Ama artık Seren geleceği en iyi noktaya geldi ve korkuları bitti. Artık kimse çıkıp da böyle bir şey söyleyemez. Kızım Seren, bu anma gecesiyle babasına olan vefa borcunu ödeyecek."