Doktorun “mübarek bir zat” olduğuna inanan kadın hâkim, sahte şeyhe 1 milyon TL gönderdi.

Antalya polisinin 3 ay süren teknik takibinin ardından geçtiğimiz mart ayında Antalya, Hatay, Kırıkkale, Çankırı ve Ankara’da düzenlenen operasyonda “dini duyguları istismar ederek dolandırıcılık yaptıkları” iddiasıyla aralarında pratisyen doktor Ahmet Coşkun Y.’nin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

ÖNCEKİ HAYATI ‘VEYSEL KARANİ’

Habertürk Gazetesi'nden Yusuf Dalaman'ın haberine göre çete üyelerinin, örgütün lideri olduğu öne sürülen Fatih K.’yı, önceki hayatında Veysel Karani olarak yaşadığını anlatıp, cennet vaadiyle aralarında hâkim, avukat ve öğretmenlerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi, 5-6 milyon TL dolandırdıkları saptandı. 3’ü kadın 6 zanlı, mahkemece tutuklandı. Zanlıların 2 yıldan 13 yıla kadar hapisleri isteniyor.

KADIN HÂKİM 1 MİLYON LİRA KAPTIRDI

Antalya’da Aile Mahkemesi Hâkimliği yaparken şebekeye 1 milyon TL kaptıran ve son kararnameyle İstanbul’a tayin edilen Sevgi I.’nın anlattıkları ise şaşırttı. Kendisi gibi hâkim olan ilk eşinden boşandıktan sonra Fatma G. adlı kadın aracılığıyla Ahmet Coşkun Y. ile tanıştığını ve evlilik düşüncesiyle görüştüğünü belirten kadın hâkim, bu kişiye nasıl inandığını şöyle anlattı:

- “Allah’ın kendisini bana yönlendirdiğini, kendisine para yardımı yaptığımda çok sevap kazanacağımı ve seçilmiş kişilerden olacağımı, para vermezsem büyük günaha gireceğimi ve başıma çok kötü şeylerin geleceğini, hatta kızımın intihar edebileceğini söyledi.

- Kendisinde fark ettiğim özelliklerinden dolayı inandım. Mesela akşam açık havada yemek yerken, sinekler lambaların etrafında toplanıyordu, ama bizim masamızdaki lambaya sinek gelmiyordu. Masa etrafına gelen kedileri, hiçbir söz söylemeden dua okuyarak gönderiyordu.

- Yüzümde sık tekrarlanan deri döküntüsüne dua okudu ve hastalığım bir daha tekrarlamadı. Kendisi dua okuyunca baş ağrılarım geçiyordu. Ayağım kırılmıştı, çok ağrım vardı. Bana telefonda dua okudu ve ağrılarım geçti.

- Kendisine para göndermek için PTT şubesine gittiğimde sıranın çok olduğunu telefonda söyledim. Telefonu açık tutmamı isteyerek dua okuyacağını söyledi. Dediğini yaptım ve kısa süre sonra hiç tanımadığım birisi benden çok önce olan sıra numarasını bana verdi. Ayrıca ben kendisine söylememiş olmama rağmen üzerimdeki para miktarını bilirdi.

- Yaklaşık 13 aylık sürede, 300 bin TL kredi çektim, Ankara’daki evimi, Kayseri ve Çanakkale’deki arsalarımı ve otomobilimi sattım, kardeşlerimden ve yakınlarımdan borç alıp kendisine 1 milyon TL verdim.

- Şahsın Hatay’da beni kendisiyle tanıştıran ve sevgilisi olduğunu sonradan öğrendiğim Fatma G. ve Suzan adlı bir kadınla aynı evde kaldığını öğrenince dolandırıldığımı anladım.”

Sahte şeyhin sözde kerametleri
- Masa etrafına gelen kedileri, hiçbir söz söylemeden dua okuyarak göndermesi. 
- Hâkimin yüzünde sık tekrarlanan deri döküntüsünü duayla iyileştirmesi. 
- Dua okuyup hâkimin baş ağrısını geçirmesi. 
- Dua okuyup ayağı kırılan hâkimin ağrılarını geçirmesi. 
- PTT’de sıra bekleyen hâkim için telefonda dua okuması sonrasında önceden sıra alan bir kişinin sırasını hâkime vermesi. 
- Hâkimin üzerindeki para miktarını bilmesi.

Hürriyet