Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyespor futbol takımının zarar ettiğinden dolayı İzmir’deki bir işadamına satıldığını söyledi.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Kepez Belediyespor Futbol Takımı'nın Kuşadalı bir işadamına satılmasının ardından eleştirilere maruz kalan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte Kulüp Başkanı Ahmet Ünlüoğlu ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi.

Kepez Belediye Başkanı olarak göreve geldiğinde futbol takımının amatör ligde mücadele ettiğini söyleyen Hakan Tütüncü, o dönemde basketbol takımının da birinci ligde görev yaptığını açıkladı. Görevdeki ilk yılında basketbol takımını ligde tutmayı başardıklarını kaydeden Tütüncü, şöyle konuştu:

“Basketbol takımını ligde tutmayı başardık ve bir sonraki sezon için ciddi yatırımlar yaptık. O dönemde dünyada yaşanan ekonomik kriz yüzünden de bazı yönetici arkadaşlarımız sözlerini yerine getiremeyeceklerini ifade etti. Bu sebeple de ekonomik olarak zor duruma düştük.”

Yapılan yatırımların ardından borçları ödemekte zorlandıklarını vurgulayan Tütüncü, “Evdeki hesap, çarşıya uymadı. Ödemelerde zorluk çektik ve basketbol takımını küme düşürdük. Sonraki sezonda küçük bütçelerle takımı yeniden birinci lige çıkarmaya çalıştık, ancak başaramadık.” diye konuştu.

BELEDİYE PROFESYONEL DEĞİL, AMATÖR SPORDAN SORUMLU

Belediyeler kanununda profesyonel branşlara destek vermenin yasal olmadığını kaydeden Tütüncü, Kepez Belediyespor’un sponsorlarla ayakta kalması için çabaladıklarını, fakat bunu başaramadıkları için takımın satılması gerektiği konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Kulübün yaklaşık 2,8 milyon TL civarında geçmiş borcunun bulunduğunu ve bir sezon boyunca gerekli olacak kaynaklarla birlikte 5 milyon TL'lik bir bütçeye ihtiyaç olduğunu ifade eden Tütüncü, Antalya'dan gelen tüm teklifleri değerlendirildiğini, en iyi teklifin Kuşadası'nda geldiğini ve futbol takımının satıldığını anlattı.

Ayrıca Tütüncü, Kepez’e yapılan amatör branşlardaki spor faaliyetlerini, projelerini paylaştı.