Şimşek, kendisinin Hakkari'deki vatandaşlar gibi Kürt kökenli bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

"Ben de Kürt'üm. Bu şartlarda büyüdüm. Eskiden sıkıntılar çok değişik boyutlardaydı. AK Parti hükümetleri ülkemizde fırsat eşitliğinin yaratılması için ne gerekiyorsa yaptı."

Kepenklerin kapattırılması

Ülkemizde huzur olmasını istemeyenlerin bazı problemleri batıda ve burada istismar ettiklerini dile getiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Bugün buraya geleceğiz diye kepenkleri kapattıracaklarmış. Bu insanın kendi hemşehrisine zulmüdür, zulüm. Çünkü zaten buradaki kardeşlerimizin ve esnaflarımızın imkanları sınırlı. Bu kardeşlerimizin o günkü ekmeğine mani olmak kadar bir faşizan tutum ve yaklaşım olabilir mi? Bunlar özgürlükçü ve demokratik falan değiller. Bunların derdi hak ve hukuk değil. Her şey yapıldı ve mükemmeliz demiyoruz. Ama Türkiye ne kadar ilerledi. Faşizan tutumlarını her tarafta görüyoruz."

BDP'li belediyeleri eleştiren Şimşek, "Bugün yüzlerle belediyeyi BDP yönetiyor ama hizmet yok. Böyle bir dertleri yok" dedi.