İnceleme sonunda kararı onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, esnafa eylem çağrıları doğrultusunda, iş yerlerini açmamaları yönünde bildirimde bulunup sonuç alan sanıkların, eylemlerinin işleniş biçimi ve niteliğinden hareketle örgütün hiyerarşik yapısına dahil örgüt üyeleri olarak kabul edilip TCK'nın 314/2. Maddesi uyarınca "terör örgütü üyesi" olarak cezalandırılmaları gerektiği yönünde görüş belirtti.

"Kepenk kapattırma" eyleminin, terör örgütünün toplumsal etkinliği ile zorlayıcı gücünü ortaya koymayı ve yoğun propagandasını amaçlayan, örgütçe benimsenip önemli kabul edilen günlerde iş yerlerini açtırmamak şeklinde uygulanan "bir eylem türü" olduğuna işaret edilen kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Niteliği, etkileri ve sonuçları bu şekilde ortaya çıkan eylem, örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde kararlaştırılmadan, anılan terör yöntemleri mağdur esnaf üzerinde örgütün zorlayıcı etkisini temsil eden kişilerce kullanılmadan, icrası ve sonuçları örgütçe denetlenip takip edilmeden gerçekleştirilemez. Eylemin amacına uygun olarak gerçekleştirilmesi, talimatın örgütsel niteliğinin mağdurlara iletilmesine, talimatı iletenlerin örgütsel kimliklerinin belirgin olmasına ve talimata uymama halinde karşılaşılacak zora dayalı örgütsel yaptırımların bilinmesine bağlıdır."