Konuyla ilgili girişimlerini başlatan Söke Belediyesi yerel tarih gurubu oluşturdu.

Kerim Yalçınkaya, İsmail Dalgıç, Cevdet Üzüm, Zeki Acet, Tevfik Göktepe, Ensar Turgut Tekin, Halil Özşarlak ve Ali Selçuk"un içinde bulunduğu Söke yerel tarih grubu, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna"nın başkanlığında toplanırken; toplantıda Kent Arşivi ile ilgili bilgi alış verişi yapıldı. Toplantıda yerel tarih grubunun 15 günde bir toplanması kararı alınırken, Sökeli yazar Ensar Turgut Tekin Kent Arşivine kendi çalışmalarından oluşan "Cumhuriyetimizin 75. Yılında Söke Belediyesi" isimli 2 adet dosyayı vererek ilk bağışı yapan isim oldu.

Oluşturulması planlanan Söke Kent Arşivi ile Söke"nin kültür ve tarih envanterini bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Kent Arşivi Müzesi çalışmasının çok faydalı bir çalışma olacağına inanıyoruz. Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan biri olacak” dedi.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna ve beraberindeki heyet 09 Aralık 2009 tarihinde İzmir Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi"ne giderek inceleme gezisinde bulunmuş yapılan çalışmalar hakkında bilgi almışlardı.