ADÜ Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, proje yöneticisi olarak görev yapan ADÜ öğretim üyeleri ile projeye katılan öğrenciler ve veliler katıldı. 
     Prof. Dr. Birincioğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, proje uygulanmasının ADÜ bünyesinde kurulacak ''Çocuk Üniversitesi''nin de ilk adımı olduğunu söyledi. 
     Projenin, çocukları ilk kez üniversiteyle tanıştırması ve kentin kültürel varlıklarını tanımaları bakımından önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Birincioğlu, ''Kentin kültürel varlıklarını ne kadar erken çocuklar tarafından keşfedilmesi sağlanırsa uzun vadede bunları koruma bilinci de gelişecektir'' dedi. 
     Proje yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Gökçe Şimşek de proje hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti: 
     ''Proje, çocukları taşınmaz kültür varlıklarını araştırmaya, tanımaya özendirmek, taşınmaz kültür varlıkları ve içinde bulundukları kent parçalarına ilişkin eleştirel analiz becerilerini geliştirmeyi amaçladı. Bu zamana kadar gerçekleştirdiğimiz eğitim programımızın geri dönüşümü çok güzel oldu. Bu sergi ile de yaz tatili boyunca ulaştığımız 160 öğrencinin 5 dönem boyunca hazırlamış oldukları posterleri ve deneyimlerini bir şölen haline getirerek kutlamak istedik.'' 
     Konuşmaların ardından projeye katılan öğrenciler tarafından konser ve tiyatro gösterisi sunuldu ve proje süresince hazırlanan posterlerden oluşan sergi açılarak gezildi. 
     Etkinlikte ayrıca projede yer alan 160 öğrenciye ''Katılım Belgesi'' verildi. 
     Açılan poster sergisinin hafta sonuna kadar açık kalacağı bildirildi.