İtalya’nın Napoli kentinde yaşayanlar, yönetimin sokaklarda biriken ve çok kötü koku yayan 2 tonu aşkın çöpü hâlâ toplamamasını protesto etmek amacıyla çöpleri yaktı. İtfaiye görevlileri gece boyunca 55 çöp yangınını söndürmek için uğraştı. 
Çöp yığınlarından bazıları 2 metreden daha yükseğe ulaşıyor. İtalya’nın üçüncü büyük kenti Napoli’de çöp toplama işini, organize suç şebekesi Camorra yürütüyor. 
 
Silahlı muhafız eşliğinde... 
Halk arasında gerginlik artınca, çöp kamyonlarına silahlı muhafızlar eşlik ediyor. Geçen ay öfkeli halkın çöple dolu torbaları yakmaya başlaması üzerine, hükümet, ordu birliklerini kente sevk etmiş ve sokaklara yığılan çöpler toplanmıştı. Bununla birlikte, hükümet Napoli’deki çöplerin başka bölgelere nakline olanak sağlayacak kararnameyi onaylamadı. 
La Repubblica gazetesine konuşan Belediye Başkanı Luigi de Magistris, organize suç şebekesinin halkın sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi ve Başbakan Silvio Berlusconi’nin yardım etmekten aciz olduğunu açıkladı. Başkan, Berlusconi’nin ‘Pontius Pilatus gibi, işlerden elini eteğini çekmiş olduğunu’ söyledi. Muhalefetteki İtalya Değerleri Partisi’nden olan de Magistris, geçen ayki seçimleri kazanarak bu göreve gelmişti. (bbc)