Aydın Belediyesi’nde yapılan toplantıya katılan Aydın Merkez Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin yanı sıra Söke, Nazilli, Kuşadası, Didim, Koçarlı, Yenipazar Kent Konseyi başkan ve yürütme kurulu üyeleri Bursa, İstanbul ve İzmir’de oluşturulan birlikler örnek alınarak Aydın’da da birlik çatısı altında toplanma kararı aldı. Toplantıya katılan Kent Konseyi temsilcilerinden yürütme kurulu oluşturulmasına karar verildi. Aydın Kent Konseyi Birliği’nin havzanın sorunları ile ilgili hazırlayacak olduğu raporla ve projelerin ilgili makamlarca değerlendirilmesi hedeflenirken, Aydın Belediye Meclis üyelerinden ve Aydın Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi Altan Güney başkanlığında yapılan toplantıda Büyük Menderes Nehri’nin Islahı ve Aydın ovalarının taşkınlardan kurtulması ve Güney Ege Turizm Yolu ele alındı.
ÖZLEM ÇERÇİOĞLU; “KENT KONSEYLERİMİZİN ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”
Aydın Belediyesi’ndeki toplantıya konuk olarak katılan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kent Konseyi çalışmalarını önemsediklerini söyleyerek, kent konseylerinden projeler beklediklerini dile getirdi. Çerçioğlu; “Aydın’da trafiğe çıkan araç sayısındaki her geçen gün artış beraberinde otopark sorununu da getirmekte. Kent Konseyimizde otopark sorunun çözümü için proje bekliyoruz. Meclisimizce uygun görülen bu yöndeki projeler sivil toplum kuruluşunun projesi olarak hayata geçmesini arzu ediyoruz” dedi.
LEVENT TUNA; “SÖKE DE KENT KONSEYİ ÇALIŞMALARININ OLUMLU SONUÇLARI ALINIYOR”
Aydın’daki toplantıya Söke Kent Konseyi Genel Sekreteri Damla Baybora ile birlikte katılan Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna, oluşturulacak yeni birlik içerisinde yer alacaklarını söyleyerek; “Söke olarak Kent Konseyi çalışmalarında ciddi mesafe alındı. Söke’nin nazım imar planının hazırlanmasında kent konseyi çalışma gruplarının önerileri dikkate alındı. Yine Kent Konseyinden öneri olarak gelen Cumhuriyet Mahallemizdeki bir meydana ‘Demokrasi Meydanı’ ismi belediye meclisimizce onaylandı. Kent Konseyi çalışmalarımızda olumlu sonuçlar alınmakta” dedi. Tuna, ayrıca 7 Mart Çarşamba günü Söke’de Söke Kent Konseyince düzenlenen, Konak Kent Konseyi eski Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis üyesi Prof. Dr. Adnan Akyarlı ve Bursa Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kartal’ın konuşmacı olarak katılacakları “Halkın Yerel Yönetimlere Katılımı” konulu toplantıya Aydın Kent Konseyi Birliği üyelerine davet etti.