Toplantıya Aydın Belediye Başkanı adına Belediye Başkan Yardımcıları Sevim Havaoğlu, Şefika Çoban, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı adına Veli Tiryaki, Aydın Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, Aydın ilinde örgütlü sivil toplum örgütü başkanları ile örgütsüz kadınları temsilen ev eksenli kadınlar katıldılar.
5393 Sayılı Belediyeler Kanunu'nun 76'ncı maddesi gereği Aydın'da oluşturulan Aydın Belediyesi Kent Konseyi çalışma gruplarından Aydın Kadın Meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan Veli Tiryaki, kadınların karar alma süreçlerine etkin olan katılımın teşviki, toplumsal cinsiyet bakış açısının tüm politika ve stratejilere yansıtılması amacıyla Aydın Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin kurulduğunu söyledi.
Kadın Meclisi'nin, Aydın'daki sivil toplum örgütleri ile örgütsüz kadınları bir çatı altında toplayıcı güçlü bir birliktelik sağlayacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Sevim Havaoğlu, "Ülkemizde 40 ilde olduğu gibi İlimizde de kadın çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Kadınların toplumsal yaşamda üretim, iş, siyaset, kültür ve sanat gibi alanlarında söz sahibi olmasının en önemli aracı Kadın Meclisleri ve çalışma gruplarıdır. Bu konuda Aydın Belediyesi olarak her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
2010 yılı faaliyet raporunu sunan Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, kadınların siyaset, yönetişim, kent yaşamına ve karar alma mekanizmalarına katılımlarını sağlamak üzere çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Kadın adayların desteklenmesi, şiddete maruz kalan kadınların korunması, bilinçlendirme, kapasite geliştirme, çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenleme ve 20'nci yüzyılın en önemli konusu olan sürdürülebilir çevre ve kalkınma konularında da çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.
Aydın Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin oluşmasıyla Türkiye genelinde örgütlü olan ulusal ölçekli bir koordinasyon ve dayanışma ağının oluşturulduğu belirtildi.