Hanutçuluk ve Gürültü Kirliliği ile Mücadele toplantısına katılan Didim Kent Konseyi Başkanı Taner Küsmez, turizm işletmelere balık çiftlikleri ve yapılması planlanan TOKİ konutları konusunda birlik çağrısında bulundu. Küsmez, "Bizlerden yerli halktan habersiz Ankara'da yapılan plan ve projelere izin vermeyelim" dedi.
Turizm işletmecilerini balık çiftlikleri ve TOKİ konutları konusunda duyarlı olmaya davet eden Kent Konseyi Başkanı Taner Küsmez, ilçede uzun zamandan beri bir türlü tedavisi olmayan hanutçuluk sorununun bu sezon kaymakamlık, belediye ve emniyet işbirliği ile önemli ölçüde azaldığını söyledi. Bu sayede Didim"de iyi bir huzur ortamının sağlandığını belirten Küsmez, “Bu başarıdan dolayı kent konseyi olarak amirlerimize teşekkür ediyor, aynı başarının gürültü kirliliği konusunda da gösterilmesini temenni ediyoruz. Bir tarafta Bafa Gölü, bir tarafta Milet, bir tarafta Priene, bir tarafta Apollon tapınağına ve dünyanın en temiz denizine sahip olan Didim ilçemizin, doğal güzelliklerinin yok edilmesi için savaş verilmektedir. Son dönemde Altınkum Plajları"nın karşısındaki Panayır Adası civarında balık çiftlikleri kurma çalışmaları gündeme geldi. Bazı kesimlerin para kazanması için Didim turizmini yok etmeye hakları yok. Didim halkına, Didim'in gençlerine temiz bir doğa, temiz bir deniz bırakmak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Kent konseyi olarak Didim'in deniz sınırları içerisinde balık çiftliklerinin kurulmasına karşıyız” dedi.
Didim"e TOKİ tarafından toplu konut yapılmak istendiğine değinen Küsmez, “Bizlerden habersiz planlar ve projeler hazırlanmakta. Gelin Didim'e ve Didim halkına ne istediklerini sorun. Didim olarak altyapımız buna hazır mı? Didim'de satılmaya hazır 15 bin konut varken bu yapılan yanlıştan başka bir şey değildir. Didim halkı geçimini önce turizm, sonra inşaat sektöründen sağlamakta. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Kent konseyi olarak balık çiftliklerine ve TOKİ'ye hayır diyoruz” diye konuştu.