Belediye Düğün Salonunda yapılan kongreye Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Yavuz ve M. Cahit Kaya, Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Siyasi partilerin ilçe başkanları, Sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Açılışta konuşan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Kent Konseyi"nin geçen dönem kurulduğunu ve yerel seçimlerden sonra ilk kez bir araya geldiğini ifade ederek, “Bugün genel kurulumuzu yapıyoruz. Burada Didim adına bir şeyler yapmak için toplandık. Önemli olan hep birlikte doğruları bulamaya ve sorunları çözüm için ortak adımlar atılması için bir araya geldik. Sivil Toplum örgütü temsilcilerimizle güzel çalışmalar yapacağız” dedi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı da, 2005 yılında kurulan ve Sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılan bu çalışmanın önemine değinerek, “Biz yerel yönetim olarak kent meclisini önemsiyoruz. Kent Meclisi belediyemize önerilerde bulunarak Didim"e ışık tutabilirler. Çünkü burada bulunan sizler Didimlilerin temsilcilerisiniz. Biz yapılacak her çalışmanın arkasındayız. Sizlere de desteğimiz her zaman devam edecek” diye konuştu.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise, kent konseylerinin kentlerin öncüleri olduğunu sorunların ele alındığı ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı yer olduğunu dile getirerek, “Önemli olan burada kurumsal yapı ve müşterek hareket, kent konseyi olarak ortak hareket edebilirsek güzel çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Yerel seçimler bitti, artık çekişmeler bırakılmalı ve Didim için ortak çalışmalara imza atılmalı” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından seçime gidildi. Genel kurula 167 üyeden 70 kişi katılırken, 56 üye oy kullandı. Yapılan seçimlerde Kent Konseyi Yürütme Kuruluna 42 oy ile Yaşar Pektaşoğlu, 38 oy ile Mehmet Soysalan, 37 oy ile Yusuf Mutlu, 34 oy ile Ertuğrul Öksüz, 30 oy ile Taner Küsmez, 22 oy ile de Ulvi Koçak seçildiler.