Toplantıya Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, İl Genel Meclis Üyesi Semra Konaklı, Belediye Meclis Üyeleri, İl Müdürleri, Kent Konseyi Meclisleri ve Çalışma Grupları'nın delegeleri, muhtarlar, parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Kent Konseyi Yürütme Kurulu asil üyeliğine Şükrü Boylu, Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, Veli Tiryaki, Altan Güney, Metin Albeyoğlu, yedek üyeliklere ise Cemil İşler, Fevzi Köse, Havva Çetintürk, Ayten Can Tunalı, Mehmet Özçakır seçildiler.Belediye Meclis Üyesi Altan Güney, Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nin 2. katında Aydın Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantı Salonu'nun hizmet vermekte olduğunu belirtti.
Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Çerçioğlu şunları söyledi: "Aydın Kent Konseyi'nin bugüne kadar istenilen verimlilikte olmadığını hepimiz biliyoruz. Bundan sonra Aydın Belediyesi olarak amacımız geçmişe bakmadan Kent Konseyi'nin gereken işlevselliğini kazandırmak olacaktır. Aydın için hep beraber neler yapabileceğimizi tartışarak kent bilincini yaygınlaştırmalıyız" şeklinde konuştu.
Aydın Belediyesi'nin bugüne kadar Üniversite ile tam bir işbirliği içinde olmadığını belirten Çerçioğlu, "Biz Aydın Belediyesi olarak bilim adamlarıyla çalışmak istiyoruz. Göreve başlayalı iki ay oldu. Bu sürede üniversitemizle beraber çok güzel çalışmalar yapmaya başladık. Bundan sonra yapacağımız çalışmaların da temelleri atıldı ve atılmak üzere olanlar var. Üniversitemizin kıymetini çok iyi biliyoruz. Bundan dolayı da ben başta Rektörüm Şükrü Boylu olmak tüm öğretim görevlilerine şimdiden verecekleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu da, "Biz Aydın Kent Konseyi'ni oluşturmakla bir ilki gerçekleştirdik. Bu süreç içerisinde çok farklı bilgi birikimi edindik. Şu anda beklediğimizden çok daha iyi noktalara geldiğimize inanıyorum. Biz toplum olarak yanlışlarla yaşama alışkanlığında olan bir toplumuz. Genellikle yaşadığımız kentten ve karşılaştığımız sıkıntılardan ve bunların düzeltilmesini talep ederken bazı eksikliklerimiz oluyor. Kent Konseyi bunların giderilmesinde ve daha iyiyi aramakta en uygun platformlardan biridir. Sanıyorum bunu başarmak için Aydın İl"inin bir çok İl'le kıyasla bir adım daha önde olduğunu söyleyebilirim. Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun da aktif katılımı ve ilgisiyle Kent Konseyi'nin işlevselliğinin çok daha sağlıklı bir şekilde yürüyeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.