Kent konseyinde tespit edilen sorunların tüm siyasi partilerin Aydın Belediye Başkan adaylarına iletilmesi için rapor haline getirildi.
Aydın"ın öncelikli ilk sorununun trafik düzenlemesi olduğuna dikkat çekilen raporda, belediye başkan adaylarının seçilmeleri halinde bisiklet kullanımının arttırılması ve bisiklet garajlarının yapılması konusunda çalışmalar yapması istendi. Isınmada kullanılan kötü yakıtlar nedeniyle oluşan hava kirliliği ile mücadele edilmesini talep eden konsey üyeleri, hazırladıkları raporda, “Kampüslerin başta raylı sistem olmak üzere değişik yollarla birbirine bağlanması. Tüm yaya yollarının engelliler için gözden geçirilmesi. Yol kenarlarındaki otopark ticaretinin sonlandırılması. Enerji politikaları doğrultusunda jeotermal enerjinin değerlendirilmesi, güneş enerji sistemlerinin kurulması, rüzgar güllerinin yapılması ve doğalgazın en son seçenek olarak kullanılması. Teknokentin kurulması için uygun arazi tahsisinin bir an önce yapılması ve teknokentin ilk duvarı olmaya aday Aydın Meslek Yüksekokulu binasının ilk önce planlanıp yapılması. Öğrenciler için barınma, ulaşım ve sağlıklı beslenmeye yönelik çözümlerin getirilmesi” gerektiğini ifade ederek tespit ettikleri sorunları sıraladı.
Aydın"da İnsanların içinde kaybolacağı parkların yapılmasını da başkan adaylarının yapacağı işler arasına yerleştiren konsey üyeleri, taleplerini şöyle sürdürdü: “Üniversite kampüs alanlarının peyzaj düzenlenmesine katkı sağlanması ve oturma gruplarının konulması. Kampüs alanı içerisinde jeolojik yapıya uygun anfi tiyatro kurulması. Yeni açılacak olan üniversite hastanesi hasta odaları tefrişi için destek sağlanması. İzmir-Aydın-Denizli çevre yolunun tamamlanması. Aydın" da düzenlenen kültürel etkinliklerin yurt dışı bağlantılı olarak devam etmesi için desteklenmesi. Şehirde yapılan tüm etkinliklerin tek bir ürün olarak değerlendirilmesi”