Bu ölümle birlikte Sivas' ta 3 gün içerisinde keneden hayatını kaybedenlerin sayısı 5' e ulaştı.

TOKAT"ta bir hafta önce cinsel organına yapıyan keneyi kendisi koparıp atan ve kimseye söylemeyen 77 yaşındaki Himmet Koç, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle dün getirildiği Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi"nde yaşamını yitirdi.

Tokat"ın Almus İlçesi"nde yaşayan 7 çocuk babası Himmet Koç, bir hafta önce cinsel organına yapışan keneyi farketti. Keneyi kendisi koparıp atan ve kimseye söylemeyip hastaneye de gitmeyen Koç, dün şiddetli ateş, bulantı ve kanama şikayetleri ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi"ne götürüldü. KKKA teşhisi konulan Koç, enfeksiyon hastalıkları servisinde tedavi altına alındı. Ancak hastalığın ilerlediği belirlenen Hikmet Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün gece geç saatlerde yaşamını yitirdi.

Morga indirilerek, özel olarak hazırlanan tabuta yerleştirilen Himmet Koç'un cesedi, sabah erken saatlerde ailesine teslim edildi. Koç"un memleketi Tokat"ın Almus İlçesi"nde toprağa verileceği bildirildi.

Himmet Koç'un ölümüyle, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi"nde son 3 gün içerisinde KKKA nedeniyle 3"ü Tokatlı, 1"i Yozgatlı toplam 4 kişi yaşamını yitirdi.

1 KİŞİ DAHA KKKA'DAN ÖLDÜ

Tokat"ın Zile İlçesi"ne bağlı Üçkaya Köyü"nde yaşayan ve 3 gün önce kene tarafından ısırılan 7 çocuk babası çiftçi İsmail Dağ, rahatsızlanınca önce Tokat Devlet Hastanesi"ne, ardından da dün Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi"ne sevkedildi. Burada kene ısırığına bağlı olarak ortaya çıkan KKKA hastalığına yakalandığı belirlenen İsmail Dağ, enfeksiyon hastalıkları servisinde tedavi altına alındı. Hastalığın ilerlemesi nedeni ile Dağ, yapılan tüm müdahahalere rağmen kurtarılamayarak bugün saat 11.15"te yaşamını yitirdi. Hastane morguna alınan Dağ"ın cenazesinin yakınlarına teslim edileceği bildirildi.