ZONGULDAK'ın Gökçebey İlçesi'nde, lise öğrencisi 16 yaşındaki Sezer Uslucuk, bacağındaki keneyi çıkarttırmak için panik içinde bisikletiyle hastaneye giderken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastanede 45 gün tedavi gören ve belden aşağısı felç olan Uslucuk'un, bir daha yürüyemeyeceği belirtildi.

Bir fabrikada işçi olarak çalışan Sezai Uslucuk ile ev kadını Müjgan Uslucuk'un 2 çocuğundan Gökçebey Çok Programlı Lisesi Elektrik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Sezer Uslucuk, tutkunu olduğu motosiklete sahip olabilmek için yaz boyunca çalışmaya başladı. İlçe merkezindeki bir araç yıkama yağlama istasyonunda iş bulan Uslucuk, işe gidip gelebilmek için arkadaşının bisikletini ödünç aldı. 1 hafta sonra işbaşı yapmaya hazırlanan Uslucuk, 15 Haziran günü sabah kalkıp banyoya girdiğinde, sağ dizindeki keneyi fark etti.

Babası işte olduğu için annesine durumu anlatan Sezer Uslucuk, panik içinde bisiklete binerek yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Gökçebey Devlet Hastanesi'ne gitmek üzere yola çıktı. Yol üzerinde bulunan araç yıkama ve yağlama istasyonuna uğrayarak bisikletin arka tekerleğine hava bastıran Uslucuk, istasyondan yola çıktığı sırada, ilçe merkezinden gelen otomobilin altında kaldı. Otomobilin 39 metre sürüklediği Uslucuk ağır yaralandı. Olay yeri yakınındaki bir fabrikanın doktorunun ilk müdahaleyi yaptığı Sezer Uslucuk, daha sonra ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi"ne sevk edilen Uslucuk, tedavi altına alındı.

Kaza sırasında bacağındaki kenenin kendiliğinden çıktığı tahmin edilen Uslucuk'ta, yapılan testler sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı belirtisine de rastlanmadı. Kaza nedeniyle omirilik ve bacak sinirlerinde zedelenme, kaburgaları ile iki bacağında kırık tespit edilen, sol kalça kemiğinin parçalandığı belirlenen Uslucuk, 3 ameliyat geçirmesine rağmen felç olmaktan kurtarılamadı. 45 gün süren tedavi ardından, “Bir daha yürüyemeyecek” denilerek taburcu edilen Uslucuk, ailesi tarafından evine götürüldü. 10 günden bu yana evinde yatağa bağımlı yaşayan Sezer Uslucuk, şunları anlattı: “Banyoda keneyi fark edince anneme, "dizimde kene var" diyerek hastaneye gideceğimi söyledim ve evden çıktım. Keneyi görünce paniğe kapılmıştım. Daha önce de 2 kez kardeşime kene yapışmıştı. Yolda giderken bisikletin tekerleğinin havasının az olduğunu gördüm. Yol üzerindeki istasyonda hava bastırdım. Yola daha çıkmamıştım, sadece ön tekerleği çıkarmıştım ki otomobil çarptı. Hastaneye kaldırılmışım, gerisini hatırlamıyorum. Hastanede kendime geldiğimde doktora ilk söylediğim şey bacağımdaki kene oldu. Hastaneye götürüldüğümde kene yokmuş. Kaza sırasında kendiliğinden çıkmış olabilir.” Küçüklüğünden bu yana motosikleti çok sevdiğini anlatan Uslucuk, “Tek amacım bu yaz bir motosiklet almaktı. Bunun için de bir iş bulmuştum. Hatta motosikleti satın alacağım kişiyle de anlaşmıştım. Çalışmaya başladıktan 1 ay sonra alabilecektim. Ama motosiklet hayalimi gerçekleştiremeden kaza geçirdim” dedi. Oğlunun, “Anne dizimde kene var” sözleri üzerine paniğe kapıldığını belirten Müjgan Uslucuk ise, “Babası işteydi. "Ben acile gidiyorum" dedi. Ben de, "Dikkatli git gel oğlum" dedim. Yarım saat olmadan acı haber geldi. Duyunca zaten inanamadık. Şimdi, "Keşke ben de gitseydim" diyorum. Keşke otobüsle yollasaydım. Ama böyle olacağını nereden bilebilirdik. Sezer'in bu durumuna kimse inanamıyor. Herkes şokta. Ama benim oğlum inşallah düzelecek. İnşallah yeniden ayağa kalkacak. Doktorlar yürüyemeyeceğini söylese de, biz ümidimizi asla yitirmek istemiyoruz. Oğlum eskisi gibi olacak” diyerek gözyaşı döktü.

Kaza ardından gözaltına alınan ve ifadesi ardından serbest bırakılan sürücünün 50 kilometre hız sınırının bulunduğu yolda 120 kilometre hız yaptığını iddia eden Müjgan Uslucuk, sürücü hakkında şikayetçi olduklarını söyledi.

Milliyet