Didim Kaymakamı Ali Katırcı, son günlerde Didim kamuoyunu meşgul eden Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili iddialara cevap verdi. Şu ana kadar Didim"de ve bağlı köylerde kene ısırması ile ilgili herhangi bir olayın meydana gelmediği kaydeden Katırcı, vatandaşları olası kene vakalarında müdahale etmeden sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerini istedi.
Son günlerde gündemde olan KKKA ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, “Bugüne kadar kene ısırması sonucu ilçemiz Akyeniköy den bir kişi KKKA hastalığına yakalanmış ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde gerekli tedavisi yapılarak sağlıklı bir şekilde taburcu olmuştur. Akyeniköy"deki hasta ile birlikte tüm Aydın ilimizde toplam yedi KKKA vakası görülmüştür. Bu vakalardan birisi komşu ilçemiz olan Söke"de, bir diğeri de ilimizdeki sağlık kuruluşlarına başvuran Bafa Gölü kıyısındaki Muğla ili Milas ilçesine bağlı Kapıkırı köyünde meydana gelmiştir. Bölgemizdeki kenelerin yüzde 80"i Hyaloma Marginatum tipi olup KKKA virüsünü taşıyabilecek kenedir.Kesinlikle keneyi patlatarak, sigara basarak, yağ dökerek ve bilinen yöntemlerle kişinin kendisinin çıkarması tehlikeli olduğu için önerilmiyor. Çünkü bu yöntemler kenenin kusmasına neden olduğundan kişiye daha çok virüs geçmesine sebep olur ve hastalığa yakalanma ihtimalini arttırır. Kenenin ilk 12 saat içerisinde kan emmediği, sadece yerleşmeye çalıştığının bilinmesinde yarar vardır.
Vatandaşların kişisel tedbirlerini almasının yanı sıra; kene popülasyonundaki gözlemlerini İlçe Tarım Müdürlüğüne, kene ısırması ile karşılaşırlarsa Sağlık Grup Başkanlığımıza bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarımıza başvurmaları son derece önemlidir" dedi.