Donanma Komutanlığı'nda bir binbaşının kendisini hücumbotta bir yere kilitlemesi üzerine hareketli anlar yaşanırken, ikna edilen binbaşı Gölcük Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

KENDİNİ HÜCÜMBOTA KİLİTLEDİ

Dün gece, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Donanma Komutanlığı'nda ismi açıklanmayan bir binbaşının yaşadığı sorunlar nedeniyle kendisini hücumbotta bir yere kilitlemesi hareketli anların yaşanmasına neden oldu.

KOMUTANLIĞIN ÖNÜNE ARAÇLAR ÇEKİLDİ

Donanma Komutanlığı'nda alarm verilirken, darbe gecesinde olduğu gibi Donanma Komutanlığı'nın kapılarının önüne iş makineleri, kamyon ve otobüsler çekildi.

POLİS GİRİŞ ÇIKIŞLARA İZİN VERMEDİ

Polisler, Donanma'nın önünden geçen yolu ulaşıma kapattı. Polis, Donanma Komutanlığı'na giriş ve çıkışları yasakladı. Gezmek için aileleriyle birlikte dışarı çıkan askerlerin lojmanlarına gitmek istemesi üzerine polis içeriye girişin yasak olduğunu belirterek gece geç saatlere kadar girişlere izin vermedi.

SAATLER SÜREN İKNA ÇABASI İŞE YARADI

Binbaşının ikna edilmesi için eşi olay yerine çağrıldı. Binbaşı ile eşi de görüştü. Sabah saatlerine kadar süren görüşmelerin ardından binbaşı ikna edilerek hücumbotta kendisini kilitlediği yerden çıktı.

BİNBAŞI TEDAVİ ALTINA ALINDI

Donanma Komutanlığı'nin içerisinde bulunan Gölcük Asker Hastanesi'ne kaldırılan binbaşıya sakinleştirici verildiği, tedavi altına alındığı bildirildi.