ABD'nin müstakbel Başkanı Barack Obama'dan Türkiye'nin teröre karşı savaşına destek. Obama önceki gün TSİ 21.00'de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü arayarak seçilmesinden dolayı kendisine ilettiği kutlamaya teşekkür etti. Yarım saat süren telefon konuşması sırasında Obama, Cumhurbaşkanı Gül'e Türkiye'nin kendini savunma hakkı çerçevesinde terörizme karşı mücadele hakkı bulunduğuna inandığını söyledi.

ÖZEL MÜTTEFİKLİK İLİŞKİSİ
Obama görüşmede "Türk halkı ve Türkiye'ye karşı hayranlık hisleri besliyorum. Yaptıklarınızı da beğeniyle izliyorum" dedi. Gül ile konuşmasında Türkiye ve ABD arasındaki özel müttefiklik ilişkisine de değinen Obama, "Türkiye ile ABD arasındaki özel müttefiklik ilişkileri bizim için de vazgeçilmez önemdedir. Türkiye'nin önceliklerini biliyorum ve Türkiye'nin kendini savunma hakkı çerçevesinde terörizme karşı mücadele hakkı bulunduğuna inanıyorum" diye konuştu.

'GÜL BIDEN ILE DE GÖRÜŞTÜ'
Obama'nın ilk konuşma sırasında verdiği bu olumlu ve destek dolu mesaja Gül, "Önümüzdeki dönemde sizinle birlikte çalışmaktan ve bölgesel konularda yakın istişare içinde bulunmaktan memnuniyet duyacağım" diyerek teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül, Obama'ya ayrıca, "Dünyanın zorlu günler yaşadığı bir dönemde, sizin değişim ve umut mesajınız günümüzün beklentilerini karşılamaktadır" dedi. Ve sözlerini "İki yakın müttefik olarak Türkiye ve ABD arasında hayati çıkarlara dayanan yakın dostluk ilişkisi vardır. Dostluğumuza büyük değer veriyoruz" diyerek sonlandırdı. Cumhurbaşkanı Gül, Obama'nın yardımcısı Joe Biden ile de bir telefon görüşmesi yaparak tebriklerini sundu. Biden'e "Muhtelif konulardaki işbirliğimizin sürmesini temenni ediyorum Türkiye bölgesinde istikrar ve barış istiyor" dedi.

Sabah