'Kokain kullanmak ve başkalarına uyuşturucu temin etmek' suçlarından tutuklu bulunan Deniz Seki, cezaevinde kendini hayır işlerine adadı. '6 Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi'yle işbirliği yapan ünlü popçu, görme engellilerin sorunlarını anlatan 30 sayfalık metni okumak için gönüllü oldu. Bununla yetinmeyen Seki, metnin CD haline getirilmesi için gereken masrafları karşılamayı da taahhüt etti.

Başsavcılıktan izin bekleniyor

Proje kapsamında popçu, sanat camiasına ve topluma seslenerek 'Engellilere acımayın, sorunlarına destek olun. Duygusal olmaya gerek yok. Onların sağlam insanların desteğine ihtiyacı var' diyecek. Seki'nin görme engelli çocuklarını eve hapseden ailelere de mesaj vereceğini anlatan avukatı Filiz Kayalı, 'Tüm masrafları Deniz Seki karşılayacak. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan izin bekliyoruz' dedi.
Deniz Seki tutuklandı!

700 bin görme engelliye destek olacak

SEKİ ile yürüttükleri proje hakkında konuşan '6 Nokta Körler Derneği' İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok, 'Avukatları aracılığıyla teklif geldi, biz de kabul ettik. Bu proje görme engellilerin önünü açacak. 40 bini İstanbul'da olmak üzere 700 bin görme engelli var. Adalet Bakanlığı ve Başsavcılığın duyarlı davranarak izin vereceğine inanıyorum. Çünkü bu CD bizlere büyük destek sağlayacak' diye konuştu. (Akşam)