Carlos'a gitmesi için izin verilirken Güiza ve menajerine kulüp bulması söylendi.

Ligde ilk 8 hafta üst üste galip gelerek lig tarihinin en iyi başlangıç rekorunu kıran Fenerbahçe'nin bu haftadan sonraki düşüşü sarı-lacivertli yönetimi harekete geçirdi. Saracoğlu'ndaki 3-1'lik Galatasaray zaferi sonrası gerileme dönemine giren ve son iki haftada Beşikaş'a 3-0, Kasımpaşa'ya da 3-1 mağlup olan Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım uzun süren sessizliğini bozdu ve takım içinde geniş çaplı bir operasyon için düğmeye bastı. Takımda ilk olarak beklentilerin altında kalan ve sürekli gitmek istedikleri yönünde demeçler veren Roberto Carlos ve Güiza'nın ipi çekilirken futbolculara da 50 bin dolar ceza kesildi. Sarı-lacivertli kulüpte alınan radikal kararlar şöyle:

CARLOS'A İZİN ÇIKTI

1Bu sezon sürekli olarak ülkesine dönmek istediğini söyleyen Brezilyalı yıldız Roberto Carlos ile Ocak ayında yollar ayrılacak. Bekleneni veremeyen ve gitmek isteyen sambacının takımdan ayrılmasına izin verilecek.

GÜİZA'YA YOL GÖRÜNDÜ

2'İspanya Gol Kralı' patentiyle takıma transfer edilen ancak beklentilerin çok uzağında kalan Güiza'nın menajeri İstanbul'a çağrıldı ve takım bulması konusunda tam yetki verildi. İspanyol golcünün Ocak ayındaki ara transfer dönemine kadar başka bir takıma satılması kararlaştırıldı.

KAZIM'A SERT UYARI

3Kazım'ın menajeri ve aynı zamanda babası kulübe çağrılarak uyarılarda bulunulacak. Genç yıldızın disiplinsiz hareketlerine devam etmesi durumunda kadro dışı kalacağı bildirildi.

AYKUT HOCA DEVREDE

4Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın takım üzerindeki yetkisinin hissedilmesi için bazı kararlar alınacak. Kocaman'ın sık sık takım toplantılarına girmesi ve futbolcularla ikili görüşmeler yapması sağlanacak.

50 BİN DOLAR CEZA

5Devre arasına kadar futbolculara yapılacak bütün ödemeler askıya alındı. Futbolculara prim ve ceza yönetmeliği kapsamında puan kayıplarından dolayı 50 bin dolar para cezası kesildi.


Kazım taburcu oldu


F.Bahçe'nin milli futbolcusu Kazım, trafik kazası sonucu tedavi gördüğü Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nden dün taburcu edildi. Milli futbolcunun taburcu olması sırasında görüntü ve fotoğraf almak için basın mensupları hastanenin ön kapısında beklerken, milli oyuncu, acil çıkışından adeta kaçırılarak çıkarıldı. Kazım'ın tedavisine evinde devam edileceği açıklandı.

Daum'dan Santos'a uyarı

F.Bahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Santos'a teknik direktör Daum'dan uyarı geldi. Son haftalarda beklenen performansı gösteremeyen ve gece hayatıyla gündeme gelen genç oyuncuya Alman çalıştırıcı sert çıktı. Brezilyalı futbolcuya bir an önce toparlanması uyarısında bulunan Daum, “Sakatlığın kendine iyi bakmamandan geçmiyor. Ya kendini toplarsın ya da kulübede uzun süre oturursun” diye çıkıştı./yeni şafak