Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, yaptığı açıklamada pazar günü 14:00"te Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın katılımıyla açılacak olan ADÜ Sultanhisar Ahmet Balcıoğlu Kampüsü"nü bağışlayan ve 4 milyon TL tutan restorasyon maliyetini karşılayan hayırsever Ayşe Necla Karadavut"a da teşekkür etti.
Aydın"da bazı basın mensupları ile sohbet toplantısı düzenleyen MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, hayırsever Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Sultanhisar"daki tarihi zeytinyağı ve çırçır fabrikasının restore edilip ADÜ"ye kazandırılması süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“AZ DAHA HALI SAHA OLACAKTI”
Atıl durumundaki tarihi zeytinyağı ve çırçır fabrikası için 2008 yılı Ekim ayında Sultanhisar Belediye Başkanlığı, ADÜ Rektörlüğü ve İzmir"de yaşayan hayırsever Ayşe Necla Karadavut adına vekili avukat Süleyman Okay arasında üçlü bir protokol imzalandığını kaydeden Milletvekili Kumcuoğlu, “Sultanhisar benim doğup, büyüdüğüm yer. Geçtiğimiz yıllarda atıl haldeki bu tarihi fabrika binasını yıkıp, halı saha yapalım diyorlardı. Tarihi mirasımıza sahip çıktığımızı göstermek, yıktırmamak için İzmir 2 Nolu Koruma Kurulu"na tescilini yaptırdık. Ardından da restore edilerek üniversiteye kazandırılmasını istedik. Fabrikanın sahibi, 1875 ile 1925 yılları arasında dönemin İzmir"in en zenginleri arasında olan işadamı Ahmet Hakkı Balcıoğlu"nun kızı Ayşe Necla Karadavut ile görüştük. Sonra da üçlü protokol imzalandı” dedi.
TBMM tarafından verilen “Üstün Hizmet Madalyası” sahibi hayırsever Ayşe Necla Karadavut"un yaklaşık 4 milyon TL tutan restorasyon maliyetini de üstlendiğini dile getiren Milletvekili Kumcuoğlu, “ADÜ Ahmet Hakkı Balcıoğlu Kampüsü adını alan tarihi yapıda, zeytinyağı ve çırçır bölümleri restore edildi. Kütüphane, konferans salonu ve sergi salonu olarak yenilendi. Ayrıca eski binalara uyacak şekilde 5 adet derslik binası da inşa edildi” dedi.
Tarihi yapının restore edilip, eğitime kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Kumcuoğlu, “Tarihi mimarı eserlerimizi korumada çok özenli bir toplum değiliz. Gelecek nesillerimize ve tüm dünyaya biz bu topraklarda 1000 yıldır yaşıyoruz demek için bu tür eserlerimizi korumak zorundayız. Pazar günü Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılışı yapılacak olan tesisin bugünlere gelmesinde fikir babası olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.