G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Büyükşehir Belediyespor maçının geneline bakıldığında kötü olmadıklarını ancak son 15 dakikada kontrolü ellerinden kaçırdıklarını söyledi. GS TV'ye konuk olan Hollandalı çalıştırıcı, Mustafa Sarp'ın maç sonunda formasını yırtma olayını değerlendirdi, faturayı da hakeme değil takıma kesti: “Mustafa Sarp'ın formasını yırtması bence yanlış yapılmış bir hareket. Belki hakem bazı kararlarında çok fazla şanslı değildi. Ama sonuçta o da görevini yaptı. Hakemi eleştirmekten ziyade bence birazcık kendimiz aynaya bakmalıyız. Son 15 dakikada çok fazla geriye çekildik. O yüzden hakemi eleştirmek yerine biraz da özeleştirimizi yapmamız gerekiyor. Son dakikalarda hakemin verdiği bütün kararlar bizim aleyhimizeydi ancak ne olursa olsun bizim de maçı bırakmamamız gerekiyordu.”
Son dakikada yenen golü 'tam bir felaket' olarak değerlendiren Rijkaard, futboluyla eleştirilen Elano konusunda “Başarı ve eleştiri arasında ince bir çizgi var. Elano her geçen hafta kendisine bir şeyler daha katıyor. Performansı da giderek artıyor” değerlendirmesini yaptı; Baros'un yokluğunda yaşanan gol kısırlığıyla ilgili ise “Baros tabiki bizim için çok önemli bir futbolcu. Bazı maçlarda Nonda'da sonradan oyuna girererek goller atmayı başardı. Takım olarak bir düşüş yaşandı. Otomatikman etkiledi takımı, güven eksikliği yaşandı” ifadelerini kullandı. G.Saray çalıştırıcısı, UEFA Avrupa Ligi'nde de final hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Sarp'tan özür

Belediyespor maçında yenilen gol sonrası sinirinden formasını yırtan Mustafa Sarp, bu hareketinden dolayı özür diledi. GS TV'ye konuşan tecrübeli oyuncu,”Benim o formayı yırtmam formanın içeriğine, renklerine, amblemine, G.Saray camiasına ve taraftarına yapmış olduğum bir hareket kesinlikle değil” dedi. Olayın tek sebebinin aşırı kazanma isteği ve maç içerisindeki gerginlik olduğunu söyleyen Sarp, “Zaten formayı yırttığımı bir sonraki gün fotoğraflarda gördüm” dedi./yeni şafak