Bursa'da konuşan Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' sözlerine tepki göstererek, ''Kendi seçmenini adeta koyun yerine koyuyor. CHP, MHP ve diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını 10 Ağustos'ta gösterecekler'' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gökdere Meydanı'nda halka hitap ediyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Günlerce hesap yaptılar, şekiller çizdiler, üçgenler, çatılar çizdiler. Ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı, sabah akşam Pensilvanya'ya, Pensilvanya'daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil, Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyor.

Bu aday CHP'ye ve MHP'ye gönül verenlere dayatıldı. Şimdi ne diyor (Kılıçdaroğlu) 'Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz bu adaya oy vereceksiniz' diyor. Kendi seçmenini adeta koyun yerine koyuyor. CHP, MHP ve diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını 10 Ağustos'ta gösterecekler.

CHP ne diyordu; 'eşi başörtülü bir cumhurbaşkanının resepsiyonuna gitmeyiz' diyordu. Sayın Gül, Cumhurbaşkanı oldu ne yaptılar? Tıpış tıpış gittiler, aynı masada gelip oturdular. 12 Haziran seçimlerinin ardından 'Meclis'e gelmeyeceğiz' dediler. Ne oldu  Tıpış tıpış geldiler. Ben ne dedim, 'gelecekler, göreceksiniz' dedim. 'Yemin etmeyeceğiz' dediler, tıpış tıpış yeminlerini de ettiler. Bunlarda dürüstlük yok, bunlarda yalan çok. MHP Genel Başkanı da eğer hala o koltukta oturuyor olursa, hiç merak etmeyin sözünü yutacak, tıpış tıpış gelecek.''