Aracın en önemli özelliyse, standart sunulan “Park Asistanı” yardımıyla kendi park manevrasını kendisinin yapabilmesi.
Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç tarafından 1.4 lt 140 HP"lik TSI benzinli motorla ithal edilen yeni Touran, değişen ön görünümü ve stop lambalarıyla farkediliyor. Touareg ve VW ailesinin diğer üyeleriyle benzer tasarım unsurlarına kavuşan Touran, böylelikle daha agresif ve sportif bir ön görünüme büründü.
İç mekan unsurlarında da küçük değişiklikler yapılan Touran"da en önemli değişim, aracın mekanik aksamında ve teknolojik donanımlarında göze çarpıyor.
Sadece “Comfortline” donanım paketiyle ithal edilen Touran"da, bu nedenle standart donanımlar bir hayli zengin tutulmuş. Bunlardan kuşkusuz en önemlisi ve işe yarayanı “Park Asistanı” denilen sistem.

Direksiyon onda!
Ön-arka park sensörleri ve “Hill Hold” (Yokuşta Kalkış Desteği) sistemiyle entegre çalışan Park Asistanı, vites topuzunun önüne yer alan düğmeyle etkin hale getiriliyor. Bu sistem aktif hale geçtiğinde 30 km/s"ye varan hızlarda önce aracın girebileceği aralığı buluyor.
Sistem gerekli yeri bulduğu ve manevraya hazır olduğunda sürücünün geri vitese takması ve sadece gaz ile fren pedalına kumanda etmesi yetiyor. Nitekim sistem, aracın iki araç arasına girerkenki direksiyon hareketlerini kendisi yapıyor.
Park Asistanı, aracı yaklaşık 15 saniyede gerekli aralığa yerleştiriyor. Park manevrası sırasında yaya veya benzeri bir engelle karşılaşılırsa, direksiyona yapılan bir müdahaleyle sistem devre dışı bırakılabiliyor.
50 bin 50 YTL"den başlayan kampanyalı anahtar teslim satış fiyatıyla piyasaya çıkan Touran, istenirse Tiptronic DSG şanzımanla da alınabiliyor.