Kahramanmaraş"ta, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu"nun da bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden İHA muhabiri ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İsmail Güneş, dün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Kazanın ardından helikopter koltuğunu kullanarak kurtulmaya çalışan, ancak enkazın 500 metre uzağında donarak ölmüş halde bulunan Güneş için dün ilk tören Sivas Gazeteciler Cemiyeti önünde düzenlendi. Meslektaşları, fotoğraf makinelerini Güneş"in tabutunun üzerine bırakırken, Kuran okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Veysel Dalmaz, Güneş"in vakitsiz gidişinden dolayı üzüntü duyduğunu ve ailesine sahip çıkacaklarını bildirdi.

Hep kibardı...
İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayarak, en zor konuşmasını bu törende yaptığını belirtti. Güneş"in zor ve ağır şartlarda dahi kibarlığı hiç bırakmadığını anlatan Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buradaki herkesi İsmail Güneş olarak görüyorum. İsmail"i de gönlüme gömüyorum. Ben ayrıca bu işin takipçisi olacağım. Bu konunun açıklığa kavuşması lazım. Hangi şartlarda Sivas"ın müstesna evladı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarıyla, benim evladım İsmail Güneş ve bütün basın mensubu kardeşlerimin arkadaşı İsmail Güneş bu kazada gitti? Sadece şartlarını öğrenelim, yeter. TBMM"de araştırma yapacağını Başbakan söylediği için de bu konuda teselli buluyorum.”

Meslektaşlardan helallik
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin de, Güneş"in ölümünü dahi haber yaptığını vurgulayarak, “Keşke onu bu şekilde yolcu etmeseydik” ifadesini kullandı. Meslektaşlarından helallik alınmasının ardından Güneş"in cenazesi ambulansa konularak, cenaze namazının kılındığı Ulu Cami"ye götürüldü. Burada Güneş"in eşi Yasemin Güneş, yakınları, meslektaşları ile çok sayıda Sivaslının katıldığı cenaze namazı sonrası Güneş toprağa verildi.



MİLLİYET