Kastamonu’nun Taşköprü İlçesine bağlı Köçekli köyünde yaşayan 88 yaşındaki Sait Yurdagül, köy mezarlığındaki aile kabristanlığında kendisi için mezar kazıyor.

Taşköprü ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Köçekli köyünde ikamet eden Sait Yurdagül, köylülerin meraklı bakışları arasında 1 haftadır her gün köye iki kilometre uzaklıktaki köy mezarlığında öldüğünde defnedileceği mezarını kazıyor.
Neden böyle bir şey yaptığını ise Yurdagül, şöyle açıkladı: “Kış aylarında İstanbul’daki evimde kalıyorum bir gün hocaefendiye 'hocam, ben kendi mezarımı kazmak istiyorum bu uygun mudur? Sevap mıdır günah mıdır?' diye sordum, hocaefendi ise bana kendi mezarını eğer kendi imkanlarınla kazabiliyorsan bundan daha sevap bir şey yoktur' dedi."

Bir ay önce yaz tatili için köyüne geldiğini anlatan Yurdagül, "kendi kabrimi kazmaya başladım, 2-3 gündür kazıyorum çok az kaldı bitirmek üzereyim” dedi. Sait Yurdagül bu davranışı ile köydekilerin ve eşi Makbule Yurdagül’ün tepkisini aldığını ancak kararından dönmeyeceğini ifade etti.

Kuleli Askeri Lisesi’nden emekli olduğunu anlatan 88 yaşındaki Sait Yurdagül, şunları söyledi: “Ölüm gerçek olup hiçbir kimse ölümden kaçamayacağına göre; her canlı ölümü tadacağına göre ne olur ne olmaz diyerekten kendi mezarımı kendim kazıyorum kimsenin hakkı bana geçmesin.”

Sait Yurdagül’ün eşi Makbule Yurdagül de, “ben mezar kazmasına kızıyorum benim mezarımı da kazmak istediğini söyledi ancak ben kabul etmedim. Ölmeden mezar kazmak neymiş olur mu öyle sey, zaten yaşlı çok korkuyorum. Kazdığı mezarın içinde başına bir şey gelecek diye korkuyorum, gücü yetmiyor kendisini oralarda çok yoruyor ama kararından döndüremedim” dedi.
AKLİ DENGESİ YERİNDE

Köylüler ise Sait Yurdagül’ün bu davranışını şaşkınlıkla karşıladıklarını, Yurdagül’ün kesinlikle akli dengesinin yerinde olduğunu bu mezar kazma olayını bilerek ve isteyerek yaptığını doğruladılar.