Bursa'da mali polis tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın her şeyi Bursaspor'un menfaatleri için yaptığını söylediği öğrenildi.
 
Bursaspor'da iki ay önce başlatılan operasyon sonunda Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı, Bursaspor Kulübü Müdürü Osman Nuri Biçer, Bursaspor Kulübü eski Başkan Yardımcısı Osman Çelik ile birlikte tutuklanan Başkan İbrahim Yazıcı'nın kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Yazıcı'nın temlikler ve kulüp alacaklarını kendi hesaplarına aktarmalarının amacının da kulüp üzerinde haciz bulunması olarak açıkladığı ve "Kendi menfaatim için hiçbir girişimim olmadı" dediği öğrenildi. Yazıcı'nın, kulübün borç batağında olduğunu, kulübe ait iki arsayı da kendi adına ipotek ettirmesinin de arsanın alacaklılar tarafından icra ile satılmasını önlemek amacını taşıdığını, daha sonra bu ipoteğin kaldırıldığını söylediği belirtildi.
 
Başkan Yazıcı'nın kulüpte kimseye menfaat sağlamadığını da söylediği ve "Kimseyi işe almadım, kimseyi işten çıkarmadım. Çalışmalarımız sayesinde kulüp borç batağından kurtuldu" dedi. Başkan Yazıcı'nın Bursaspor'un geçmişten gelen hacizlerle boğuştuğu için kulüp paralarını kendi hesaplarına geçirmek zorunda kaldıklarını da belirtirken, transferlerde de menajerlere fazla para verildiği iddialarına karşı çıktı. Yazıcı, 50 milyon liradan fazla imza yetkisi olduğunu ama sürekli kılı kırk yararak çalıştığını anlattı.
 
TARAFTARA JEST DİYE KOMBİNE BİLET DAĞITILMIŞ
 
Bazı kişilere bedelsiz bilet verilmesini de açıklayan Başkan Yazıcı, bu durumla ilgili yetkilinin Kulüp Müdürü Osman Nuri Biçer'de olduğunu kaydederek, Fair Play ödülü olarak federasyonun gönderdiği 1 milyon 200 bin lira para ödülüyle taraftara jest olarak kombine bilet verilmesini kararlaştırdıklarını, fakat bunun kimlere verildiği konusunda bilgisinin olmadığını söyledi.
 
CEZAEVİNDEKİ TRİBÜN LİDERİNİ ZİYARET ETMİŞ
 
Beşiktaş maçından sonra çıkan olaylardan sorumlu tutulan ve örgüt lideri olduğu iddia edilen tribün lideri Selim Kurtulan'ı cezaevinde gerçeği öğrenmek için ziyaret edip 2-3 dakika görüştüğünü vurgulayan Yazıcı'nın, Bursaspor Kulübü tarafından medya şirketi kurulup, televizyon yayın hakkı alınmasının mümkün olmadığını bilmediğini kaydetti. Yazıcı'nın, "Talimat vermiştim. Bu işlerin hukuki olup olmadığını bilmiyorum" şeklinde konuştuğu kaydedildi.
 
habertürk