Ankara"da yılbaşı gecesi doğalgaz sızıntısından ölen 7 genç için Büyükşehir Belediyesi “Tek suçlu ters rüzgar ve yırtık boru” görüşünde.
ANKARA- Çankaya"da 2009 yılının ilk saatlerinde karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu 7 gencin hayatını kaybettiği olayla ilgili aralarında eski EGO Genel Müdürleri İhsan Fincan ve Kazım Usta ile eski Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir"in bulunduğu 12 kişi hakkında tali kusurlu oldukları gerekçesiyle “Taksirle ölüme neden olma” iddiasıyla 15"er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ancak buna rağmen, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu"nun hazırladığı raporda, belediye görevlilerinin kusursuz olduğu gerekçesiyle dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verdiği ortaya çıktı.
Dosya rafa kaldırılsın
Dava dosyasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu"nca hazırlanan rapora da yer verildi. Savcılığın, Büyükşehir Belediyesi müfettişleri tarafından bir inceleme raporu hazırlandığını öğrenmesi üzerine talep ettiği raporda, savcılığın tespitlerinden farklı ifadelere yer verilmesi dikkat çekti. Raporda, “Olayın ters rüzgar nedeniyle meydana geldiği ve kombinin borusundaki yırtıkların da bunda etkili olduğu” na işaret edildi. Olay yerine ilişkin teknik bilgilere yer verilen raporda, “Başkent Doğalgaz AŞ görevlileri hakkında yapılacak herhangi bir işlem bulunmadığından dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verildiği” belirtildi.