Muhalefetin sesi kısıldığı gerekçesiyle TBMM içtüzük değişikliği görüşmelerine sert tepki gösteren ve grup konuşmalarının yayını Meclis TV tarafından yarısında kesilen MHP, kendi televizyonunu kuruyor.

Bir grup gazeteciye Medya Takip Birimi’ni gezdiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi altında sosyal medya, çağrı merkezi gibi pek çok birim oluşturduklarını, buna medya birimini de eklediklerini söyledi.

“Müessese haline geliyoruz” diyen Bahçeli, Alptürk adını verdiği, internet üzerinden yayın yapacak olan kanalla ilgili, “Eskiden MHP TV vardı, şimdi de onu internet tv şekline dönüştürüyoruz. Her taraftan kuşatıldığımız bir dönemde sesimizi duyurabilmek istiyoruz” değerlendirmesini yaptı. Adını Bahçeli’nin koyduğu televizyonun logosu, partinin kuruluşunun 40’ıncı yılında hazırlanan amblemden uyarlanarak turkuaz rengindeki “Türk üçgeni” oldu.

İlan edilen saatler arasında görüntünün akacağı Alptürk TV için parti genel merkezinin alt katında oluşturulan Medya Birimi’nde stüdyo kuruluyor. İnşaatı süren stüdyonun tamamlanmasının ardından kanal yayınına başlayacak.