Didim Belediyesi ile Akbük Belediyesi arasında süregelen arıtma tesisi görüşmelerinde son noktayı Akbük Belediye Meclisi koydu. Arıtma tesislerinin kendi belediyelerince yapılmasına ilişkin karar verdiklerini açıklayan Akbük Belediye Başkanı İbrahim Şam “Yeni arıtma tesisimizle ilgili çalışmaları yakın zamanda başlayacağız” dedi.
Hazırladıkları projenin Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından onaylandığına işaret eden Başkan Şam, “Yapacak olduğumuz arıtma tesisi kıyılara ve sitelere yakın olduğu için kurulacak tesisin yerini değiştireceğiz. Önümüzdeki günlerde İller Bankasında gelecek heyetle yer seçimi yapacağız. Arıtma tesisimizle ilgili tüm kararları belediye meclisimizin kararıyla aldık. Şu an için kurulacak arıtmanın fiyatını belirlemedik. Arıtmayla ilgili çalışmalarımızı yılbaşından sonra başlamayı düşünüyoruz çünkü her geçen gün maliyetler artıyor. Kurulacak arıtma tesisi öncesi tesisleri inceleme ve maliyetlerini öğrenme açısından 16 Eylülde İstanbul"da açılacak olan ve son teknolojik tesislerin sergileneceği bir fuara katılacağım” dedi.
Arıtmadan çıkacak suyun geri kazanımda kullanılması için tesislerini bu yönde kuracaklarını kaydeden Şam, “Arıtmadan çıkacak suyu Didim Ziraat odası Başkanlığı talip. Çünkü yeni kuracağımız sistemde bu su geri kazanılmış olacak. Bizde böyle bir talebiniz varsa bize yazılı olarak iletin dedim ama biz arıtmadan çıkacak suyu vermeyi istemiyoruz. Çünkü önümüzdeki yılda yağmur az yağarsa su sıkıntısı doruk noktalara ulaşacak.Artık su petrolden daha değerli hala gelmeye başladı.Bizde o nedenle suyumuzu verme tarafı değiliz” dedi.
Arıtma tesisinde yeni yapılacak yerin Fevzipaşa Atanaj Deresi mevkiinde olduğunu tespit edilen yerle ilgili olarak çalışmaların bir an önce başlatılacağını söyleyen Başkan Şam, kararında oy birliğince alındığını sözlerine ekledi.