Odanın Cumhuriyet mahallesi"ndeki yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Oda olarak Aydınlı Veteriner Hekimlerin sorunlarına çözüm üretmek için uğraş verdiklerini kaydeden Aydın veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, “Odamızı kendi binamıza taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu dairenin alınmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış törenine Aydın Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Türkiye Veteriner hekimler Birliği Merkez Konsey 2. Başkanı Prof. Dr. Arif Altuntaş, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ender Yaysan, Türk veteriner Hekimler Derneği başkanı Şakir Doğan Tuncel, AB Veteriner Hekimler Konseyi Türkiye Temsilcisi İlhan Erol, Aydın Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı, Aydın Tabip Odası başkan Vekili Eralp Atay, veteriner hekimler ve davetliler katıldı.

Bir çok meslekte olduğu veteriner hekimliğin de çok özveri isteyen bir meslek olduğunu ve veterinerler olarak hem insan hem de hayvan sağlığı ile uğraştıklarını kaydeden Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, odanın 1994 yılından bu yana geçirdiği evreleri anlattı. 1994 yılına kadar Aydın"da görev yapan veteriner hekimlerin İzmir"e bağlı olarak çalıştıklarını kaydeden Uçmaklıoğlu, “1994 yılında rahmetli Prof. Dr. Necdet Güzel tarafından 107 üye ile kurulan odamız 15 yıldır ESKO"da bir büroda hizmet vermeye çalışıyordu. Yönetim olarak hayallerimizden biri de Aydın veteriner Hekimler Odası"nı kendi binasına ve daha güzel bir mekana taşımak en büyük arzularımızdan biriydi. Bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Şu anda 313 üyemizle hizmet vermekteyiz. Bu binanın Aydın veteriner Hekimler Odası"na kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi./iha