Ebe kendileriyle ilgilenmeyince, baba kendi bebeğini doğurtmak zorunda kaldı.
Doğum için eşini İngiltere Lancashire'daki Royal Blackburn Hastanesi'ne götüren 33 yaşındaki Thomas Howard, doğum anının geldiğini anlayıp, hemşirelere uyarı ziline defalarca basmasına rağmen kimse gelmeyince, harekete geçmek zorunda kaldı.
Dört çocuk babası Thomas, çocuklarıyla ilgilenmeleri için aile üyelerini ayarladıktan sonra hastaneye döndüğünde karısının kan kaybettiğini farketti. Bu durumun normal olup olmadığını sorduğu ebe, "bilmiyorum" yanıtını verdikten sonra odadan ayrıldı.
"Ebe beni ve Emily'i yalnız bırakıp gitti. O anda bebeğin kafasının gelmekte olduğunu gördüm. Yardım almak için ikaz ziline defalarca bastım ama gelen olmadı. Bunun üzerine kendim halletmeye karar verdim. Daha önce hiç yapmamıştım, ama başkalarını yaparken izlemiştim, bu yüzden ne yapmam gerekeceğini tahmin edebiliyordum." diyen Thomas, ebenin geldiği anda bebeğin çoktan doğduğunu söyledi:
"Ebe tekrar odaya geldiğinde, bebek Emily'nin bacaklarının arasında, yatakta yatıyordu ve ben de ağzından mukozayı temizliyordum"
"Şoka girmiştim, ama hemşire bana hiçbirşey söylemedi bile. Sanki bu olan normalmiş gibi davranmaya devam etti."
Doğurmakta olan kadının yalnız bırakıldığı hastane, ailenin ve olayı duyanların öfkesini üzerine çekti. /milliyet