40 yaşındaki Musa Kocabaş isimli lastik tamircisi icat ettiği ve ismini “Pembe Gelin” koyduğu, 4 tekerlekli, benzinle çalışan ilginç araç, küçük, büyük herkes tarafından seviliyor.
İlkokul mezunu, evli ve 2 çocuk babası olan Kocabaş, çocuklarının oyun oynaması için oyuncak yaparken ürettiği “Pembe Geliniyle” gurur duyuyor.
Musa Kocabaş, böyle bir araç yapma düşüncesinin aklında olmadığını sadece çocuklarına oyuncak yaparken bu aracı icat ettiğini belirterek şunları söyledi, “Çocuklarım dükkana geldiğinde oyun oynayarak vakit geçirmeleri için bir oyuncak yapmak istedim. Oyuncağı yaparken de aklıma ilginç fikirler geldi ve devam edince de ortaya bu araç çıktı. Daha sonra eski bir motosikletin motorunu takınca aracın yürüdüğünü gördüm ve işlem tamamlanmış oldu. Çevredeki vatandaşlarda benim gibi bu aracı çok sevdi. Bende ismini “Pembe Gelini” olarak koydum ve öyle kaldı.
Küçüklükten beri mucit olmayı çok istediğini de belirten Kocabaş, “ Lastik tamircisi olmasaydım mucit olmak isterdim. Kendime çok güveniyorum ve daha güzel icatlar yapmayı da düşünüyorum. yakın bir zamanda da bir helikopter icat etmeyi düşünüyorum ” dedi.