Avukatı Ömer Nihat Özgün’ün Çankaya’daki bürosuna giden Evren, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne sunulacak yazılı savunmayı inceleyerek bilgi aldı. Evren’in avukatına, "Hep senmi geleceksin bu kez de ben geldim" dediği belirtildi. Görüşmenin yaklaşık 1,5 saat sürdüğü kaydedildi. Evren’in sağlık sorunlarını ileri sürmesi nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Hüseyin Görüşen ve Özel Yetkili Savcı Kemal Çetin, ifadeyi askeri lojmanda almıştı. 
 
ZAMAN AŞIMI SAVUNMASI 
 
Evren’in sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Avukatının yazılı savunmayı bu hafta başında savcılığa vereceği belirtildi. Avukat Özgün, 12 Eylül askeri darbesini ‘müdahale’ olarak nitelerken soruşturmanın zaman aşımına uğradığını savunmuştu. Özgün, ”Kenan Evren de Sayın Tahsin Şahinkaya da yargılanamaz. Eski değişen 765 sayılı TCK’daki cezanın zaman aşımı dolmuştur. İkincisi 12 Eylül Anayasası’nın geçici 15. Maddesi, halk oylamasıyla büyük bir çoğunlukla kabul edilmiştir. 15.Madde bir af niteliğindedir" ifadelerini kullanmıştı. 
 
HUYSUZ’UN AVUKATI 
 
Bu arada Hürriyet Gazetesi, dün Evren’in 6 Haziran’da savcılara verdiği ifade sırasında avukatları Özgün ve Haydar Kanıcıoğlu ile birlikte çekilen fotoğraflarını yayımladı. Avukat Özgün’ün, ünlü sanatçı Safiye Soyman ile Huysuz Virjin takma adıyla bilinen Seyfettin Dursunoğlu’nun da avukatlığını yaptığı kaydedildi. Özgün, askerliğini yapmak istemeyenlere çürük raporu ayarlayan çeteye yönelik davada yargılanan Levent Özcan’ı da savunmuştu. Diğer avukat Kanıcıoğlu ise, Ankara Barosu KKTC ile İlişkileri Geliştirme Kurulu üyesi.
 
bugün