Aydın, Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu'nda alınan bir kararla yürürlüğe giren güvenlik tedbirleri kapsamında, ilk girişte yolcuların üst araması esnasında kemer ve ayakkabılarının çıkartılmaması ile ilgili bir açıklama yaptı. 
 
Aydın, "Dünyadaki yolcu memnuniyeti kapsamında, yolcularımıza en iyi hizmeti nasıl sunarız diye bu konuyu değerlendirdik. Yolculardan, Türk Hava Yolları'ndan ve havalimanı işletmecisi TAV'dan bu yönde talepler geldi. Terminale ilk girişte yapılan aramalarda yolculardan ayakkabı ve kemer çıkarılmaması yönünde talepler geldi. Biz de kurulda değerlendirdik. X-raylerde, özellikle paketlerin içini görebilmek çok önemliydi" şeklinde konuştu. 
 
Kişilerin üst aramalarında kemer ve ayakkabının çok risk taşımadığını ifade eden Aydın, "Uluslararası boyutta önemli bir imaj konusuydu, değerlendirip bu kararı verdik. Bundan sonra hiçbir yolcudan kemer ve ayakkabı çıkartmasını istemeyeceğiz, uygulamayı yavaş yavaş başlatıyoruz" diye konuştu.
 
Öte yandan alınan yeni karar, Atatürk Havalimanı'nda seyahat eden yolcular tarafından da memnuniyetle karşılandı. Yolcular, "Bir vatandaş olarak sevindirici. Çünkü kemerin güvenlik ile ilgili bir problemi olmaz. Kemeri çıkarmak bir hayli sıkıntı oluyor. Güzel bir uygulama oldu. Avrupa da böyle bir uygulama yok. Güvenlik de önemli bir olaydır. Ancak kemerin vereceği sinyal ile tehdit oluşturacak bir maddenin vereceği sinyal bir olmaz herhalde" şeklinde konuştu.