Dünyaca ünlü İranlı keman virtüözü Farid Farjad, yarın İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nin 2011 yılı açılışı dolayısıyla konser verecek.

İKÜ'nin davetlisi olarak ABD'den Türkiye'ye gelen sanatçı, iki gün üst üste vereceği konserlerle muhteşem eserlerini İstanbullularla paylaşacak.

''Kemanı Konuşturan Adam'' olarak anılan Farjad'a, İstanbul'da sergileyeceği performans boyunca ünlü piyanist Armen Aharonian da başarılı ve özgün yorumuyla eşlik edecek.

Afro-Amerikan caz müziğinin ünlü isimlerinden Anke Helfricht yine aynı günlerde İstanbul Jazz Center'da sahne alacak.

Çocukluğunu Afrika'da geçiren Alman sanatçı, aldığı caz eğitimlerinin ardından gösterdiği başarı sonucu kazandığı ödüllerle caz müziğine kendine özgü yenilikler getirdi. Dünyanın birçok ülkesinde verdiği konserlerin ardından İstanbul'a gelen sanatçı, iki gün boyunca müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Yarın konser verecek olan Fransız elektronik müzik topluluğu Ez3kiel ise Salon İKSV'de dinleyicilerini ağırlayacak.

Joan Guillon, Yann Nguema, Matthieu Fays ve Stephane Babiaud'tan oluşan sıra dışı topluluk, konserlerinde elektronik müziğin farklı atmosferinin yanı sıra oluşturdukları görsel şovlarla da müzikseverlerin beğenisini topluyor. Ez3kiel, Fransa dışındaki dinleyicileri için hazırladıkları özel performans ile İstanbullu dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

Türkü ve bağlama alanında Türkiye'nin kilometre taşlarından Neşet Ertaş, 15 Ocakta İş Sanat'ta sahne alacak.

Sanat yaşamında 40 yılı geride bırakan bozlak ustası Ertaş, şehrin yoğun yaşantısı arasında kendisini dinlemeye gelenlere Anadolu'nun eşsiz kültüründen örnekler sunacak.

Türkiye'deki caz müzisyenleri arasında adı sıkça duyulan Feyza Eren, 16 Ocakta Tamirhane'de konser verecek.

Eren, ''Morning Jazz Sessions'' etkinlikleri kapsamında vereceği konserde, ilk solo albümü ''I'am New''in yanı sıra yeni parçaları da seslendirecek.

Eren'e konser boyunca gitarda Kaan Mete, basgitarda Baran Say ve davulda Ediz Hafızoğlu eşlik edecek.

Babylon, 16 Ocakta dünyaca ünlü kontrbas ustası Renaud Garcia-Fons'ı müzikseverlerle buluşturacak.

Birçok sanatçının albümlerinde yer almasının yanında birçok ortak proje ve orkestrada da çalan ''Kontrbas'ın Paganini'si'' olarak bilinen İspanyol sanatçı, sergileyeceği performansla İstanbullulara müzik ziyafeti verecek.

Halk ozanı Nesimi Çimen'in torunu Saki Çimen, 19 Ocakta Jolly Joker Balans'ta All Star Orkestra ile sahne alacak.

Çimen'e yaylı tamburda Cahit Berkay, davulda Cem Yılmaz, saksafonda Kürşat Başar, cümbüşte Sırrı Süreyya Önder, bas gitarda Erdem Akakçe ve bağlamada Nebil Özgentürk gibi ünlü isimlerin oluşturduğu ''All Star Orkestra''nın eşlik edeceği konser, izleyicilerine eğlenceli bir gece yaşatacak.

İngiliz Lavta sanatçısı Lynda Sayce, 19 Ocakta Akbank Sanat'ta konser dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

Hem lavta ile gösterdiği performanslar hem de akademik kariyeri ile tanınan Sayce, Barok Müzik Günleri kapsamında vereceği konserle bu ilginç Türk müziği çalgısını İstanbullu müzikseverlerin beğenisine sunacak.