Melih Gökçek, canlı yayında Kılıçdaroğlu’nu “devleti protokol usulü alımlarla zarara uğratmakla suçlayan” zamanın savcısı, bugünün CHP Muğla 3. sıra adayı Ömer Süha Aldan’la karşı karşıya geldi. Aldan, Kılıçdaroğlu’nu savunmak isterken çok güç durumlara düştü.
 
100 KATI PAHALI!..
 
“Bu iddianame, zamanın savcısı ve CHP adayı tarafından açıklanmış. Ben söyleyince bazıları der ki, Melih Gökçek iftira atıyor. Ben söylemiyorum, CHP’nin 3. sıra adayı söylüyor... Maliyeti 25 dolar olan stentin 1994-2000 yılına kadar 2450 dolara alındığını ben söylemiyorum!. Bu benim iddiam değil, CHP adayının iddiası. 25 dolar olan malzemenin yüz katına alınması hangi vicdana sığar? Ey Kılıçdaroğlu, 25 dolarlık stenti on katına alan Kılıçdaroğlu, sen devletin başına gelirsen, soyguna müsaade edecek misin etmeyecek misin?.. Bak senin Muğla adayın diyor ki, 25 dolarlık stent, SSK Genel Müdürü olduğun dönemde 100 katına alınmış!.. Bunu ben demiyorum, kendi adayın diyor! Ömer Süha Aldan, neşter operasyonunu yaptı ama Rahşan affından evvel kalan hususların faillerini direkt olarak sanığı yapamadı. Çünkü, Rahşan affı çıktı. Bazıları diyor ki, ‘Niye suç duyurusunda bulunmuyorsun?..’ Neyine suç duyurusunda bulanacaksın, Rahşan affına girmiş. Böyle bir insanın Türkiye’de Başbakanlık gibi bir makama gelmesi mümkün değildir. Hani dürüstlük? Ne diyordu, ‘Akrabalarıma en ufak bir imkan verdiğim ortaya çıksın Belediye Başkanlığı adaylığını bırakırım!..’ Hepsi ortaya çıktı ama... İşte her şey ortada.”
 
“MUĞLA ADAYI ÖMER SÜHA ALDAN BAĞLANDI AMA”
 
Gökçek’in sözleri üzerine, Kılıçdaroğlu hakkında “devleti zarara uğrattığı” yönündeki ifadelerin yer aldığı iddianamenin sahibi CHP adayı Ömer Süha Aldan, programa telefonla katılarak cevap hakkını kullanmak istediğini belirtti.
 
Aldan canlı bağlantıda şunları söyledi:
 
“Bir süreden beri bu yönde çeşitli haberler var. Çok ciddiye almadığım için yanıt vermedim. Ama hep tekrarlanıyor. Bir gerçeği dile getirmekte yarar var: Sayın Kılıçdaroğlu, 1999 yılında SSK Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmış. 8 Şubat 2002 günü zamanın bakanı Yaşar Okuyan tarafından ihbarda bulunuldu. Bizim yaptığımız soruşturma Sayın Kılıçdaroğlu’nun görevden ayrılmasından üç sene sonra başlatılmış bir soruşturmadır.”
 
Gökçek bu cevap üzerine şunları söyledi:
 
“Dönemin Bakanı Sayın Yaşar Okuyan ile enine boyuna konuştum, kendisi sizin için ‘dürüst savcıdır’ diyor. Sırf Rahşan Affı sebebi ile, Kemal Kılıçdaroğlu döneminin dışarıda kaldığını ifade ediyor. Raporunuzu okudum... 22. sayfaya geliyorum. Orada, 1994 yılından 2000 yılına kadar 2450 dolara alınan stentin sonraları 93 dolara kadar indiğini vurguluyorsunuz. İşte size Kılıçdaroğlu dönemi. Sayın Okuyan, Kılıçdaroğlu döneminde yıllık 1 trilyonun havaya gittiğini söylüyor. İhale yapmak varken, bunu protokolle yapmanın sebebi ne? Türkiye’de davetiye usulü bile kaldırılmışken, protokol sistemi ile yapılmasının neresi doğru?.. Devlet bundan ne gibi yarar elde eder? Alımı ihaleyle yapıp, en uygun olandan almak varken protokol usulü yapmanın anlamı ne? Faydası ne? Amacı ne? Bir de diyorsunuz ki, o dönem değildi. Peki o zaman o dönemi niçin araştırmadınız? Hayır, iddianame o dönemin araştırıldığını zaten ortaya koyuyor.”
 
Aldan bu cevap üzerine, “Bu işleri protokolle yapmanın bir takım suistimallere yol açtığını” doğruladı.
 
TEŞEKKÜRLER!..
 
Gökçek bu sözlerinden dolayı Aldan’a teşekkür etti ve bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğini söyledi.
 
yeniakit