Muğla'nın Datça ilçesinde Belediye tarafından Kültür Bakanlığının katkılarıyla 4. Datça Ustaya Saygı Sinema Günleri düzenlendi.

Geleneksel hale gelen etkinlikte bu yıl Türk sinemasının en önemli isimlerinden Şener Şen, Datça'da ağırlanarak sevenleriyle buluştu. Etkinlik kapsamında ilk olarak Şener Şen'in uzun yıllar içerisinde çektiği çeşitli filmlerine ait afişlerin derlendiği ve sanatçının sanat yaşamını görsel olarak Datça halkına ve bölgede tatilini geçirenlere anlatacak olan sergi, ünlü sanatçının katılımıyla açıldı.

Sergi, 15 gün boyunca Belediye Hizmet Binası içerisinde halkın ziyaretine açıldı. Şener Şen, sergi açılışından sonra Datça'da tatilini geçiren binlerce sinemasever ile Datça Amfi Tiyatro'daki Gala Gecesinde bir araya geldi. Gala gecesinde Gani Müjde'nin moderatörlüğünü yaptığı bir de söyleşi düzenlendi.

Söyleşide vatandaşlar ünlü sanatçı Şener Şen, Menderes Samancılar ve Olgun Şimşek'e birbirinden ilginç sorular yönelttiler.

Büyük ustanın sorulara verdiği cevaplar ve izleyicilerin ilginç soruları Amfi Tiyatro'daki topluluğu sık sık kahkahaya boğdu. Bir hayranının Şener Şen'e sorduğu ''Evli misiniz, bekar mısınız, dul musunuz?' şeklindeki soru oyuncuyu terletirken, Şener Şen ise bu soruyu usta bir menavrayla cevaplayarak geçiştirdi. Şen soruyu, ''Yaş ilerledikçe karıştırmada başlıyor ama en son hatırladığıma göre dulum.

Ama bu arada bir şey oldu mu olmadı mı farkında değilim'' şeklinde yanıtlarken, tribünleri güldürdü. Bir hayranının unutamadığı bir anısını sorduğu Şen, merhum sanatçı Kemal Sunal ile birlikte başrollerini
paylaştığı ''Davaro'' filmiyle ilgili bir anektodu anlattı.

Şener Şen'in Kemal Sunal tarafından rol gereği öldürülmeye götürüldüğü sırada çekilen sahneyle ilgili ilginç anısını anlatan usta, derede yüzünü yıkadığı sırada Sunal'ın kendisine gülerek baktığını ve bunun sonunda gülme krizini girdiğini aktardı. Şen, o sıralarda filmlerin maliyetinin yüksek olması nedeniyle çekimin tekrarlanmaması için gülme krizi geçene kadar suyun içinde kaldığını söyledi.

Programda geceye özel konuşmalardan ve Şener Şen ile ilgili kısa videoların gösteriminden sonra, katılımcı sanatçılara teşekkür plaketi verildi. Şener Şen'in sanat hayatı boyunca unutulmazlar arasına girmiş bir çok filmi arasından seçilen yedi filmi, bir hafta boyunca Datça Amfi Tiyatro' da her gece, yöre halkı ve bölgede tatilini geçiren sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. - sabah